Кулеба заявив про завершення роботи над спільною декларацією Саміту миру

Читать на русском
Кулеба заявив про завершення роботи над спільною декларацією Саміту миру
Кулеба заявив про завершення роботи над спільною декларацією Саміту миру

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що роботу над спільною декларацією на Саміті миру у Швейцарії вже завершено. Глава дипломатичного відомства запевнив, що у документі було враховано всі принципові позиції, на яких наполягала Україна.

До спільної декларації Саміту миру зможуть приєднатися навіть ті країни, яких не було на зустрічі у Швейцарії. Про це Кулеба заявив під час спілкування із журналістами, передає кореспондент OBOZ.UA.

Кулеба розповів, що наприкінці саміту лідери країн оголосять про схвалення спільної резолюції. Також глава МЗС наголосив, що це буде відкритий документ, і будь-яка країна, яка бажає приєднатися до цієї резолюції, зможе це зробити.

Міністр додав, що вже зараз деякі держави проводять внутрішній аналіз спільного комюніке. Частина з них уже планує підтримати спільну декларацію інавгураційного Саміту миру у Швейцарії.

"Станом на зараз робота над текстом завершена. Наприкінці саміту президенти оголосять про схвалення резолюції. Вона буде в декларації, вона буде відкрита до приєднання іншими країнами і після завершення саміту. Ми вже знаємо, що кілька країн проходять внутрішній аналіз спільного комюніке та планують приєднатися до нього, хоча їх немає зараз на саміті. Текст збалансований, усі наші принципові позиції, на яких наполягала Україна, враховано", – заявив Кулеба.

Дата і час 16 червня 2024 г., 13:42     Переглядів Переглядів: 1957