Що відомо про дітей, яких вбила Росія ракетою у Вільнянську

Читать на русском
Що відомо про дітей, яких вбила Росія ракетою у Вільнянську
Що відомо про дітей, яких вбила Росія ракетою у Вільнянську

29 червня російські окупанти вдарили містом Вільнянськ біля Запоріжжя. Як повідомляють місцеві паблики, приліт стався у центрі міста.

Діти відзначали випускний, місцеві у вихідний відпочивали, гуляли з малечею у парку. Внаслідок обстрілу загинули семеро людей — троє чоловіків, жінка та троє дітей. Поранення отримали 36 осіб, серед яких дев’ятьох дітей. Про це 30 червня повідомили у ГУ Нацполіції в області:

«Пошкоджено дві багатоповерхівки та 12 торгових приміщень, знищено 7 автомобілів. На місці працює мобільний пункт прийому звернень громадян, куди люди можуть звернутися за допомогою або написати заяву про пошкоджене майно».

Однією із жертв кривавої атаки окупантів стала учениця 5-А класу місцевого ліцею «Потенціал» Бардаченко Даринка, повідомили у навчальному закладі.

Як розповіли в ліцеї, вона була доброю, чуйною, відкритою, товариською дівчинкою.

 qhiqquiqreiqxkant

«Відповідальна учениця і дочка, що любить, єдина в сім’ї. Словами важко передати біль втрати. Також є поранені дітки, яким надається медична допомога. Найшвидшого одужання пораненим. Не повинні жити на цій землі вбивці дітей, просто не повинні… Починаючи з листопада 2022 року приміщення ліцею неодноразово зазнавало руйнувань. 29.06.2024 року навчальний заклад укотре пошкоджено. Обов’язково відбудуємо рідний ліцей! Наші діти, наступні покоління, заслуговують на найкращий світ, найкращу освіту, тому що освіта — це сила, а сила — це перемога», — написали на сайті ліцею.

Відомо, що маму дівчинки змогли врятувати. Вона знаходиться у лікарні та прооперована. Тато у розпачі.

Ще одна дитина, життя якої обірвали російські військові – випускник 9 класу Ілля Горохолинський. Він навчався у ліцеї «Успіх», повідомляють паблики.

«Ілля був цілеспрямованим учнем. Брав активну участь у суспільному житті ліцею та класу. Сьогодні ми його згадуємо як скромного, веселого та товариського хлопця. Він був завжди щирим і відвертим у стосунках з однолітками та вчителями. Користувався повагою серед учнів та вчителів. Зупиніться на хвилину. Віддайте шану, тихою молитвою та добрим словом згадайте нашого Іллюшу разом із нами», — пишуть земляки хлопчика.

Жертвою військового злочину росіян того страшного дня стала і 17-річна Ніколета Бондаренко. За словами тітки дівчинки, коли окупанти почали обстрілювати місто, вона була на своєму робочому місці. Ніколета працювала в МАФі із шаурмою.

Дівчина загинула від прямого влучення. Її тіло повністю обгоріло. Мати впізнала дочку за двома татуюваннями. Один із них був написом на руці: "I love you mam".

Ніколету згадують веселою, доброю та завжди усміхненою. Дівчинка була єдиною дитиною у сім’ї.

ніколлета бондаренко

Дата і час 01 липня 2024 г., 00:03     Переглядів Переглядів: 2291