Чехія готує нову ініціативу з постачання снарядів Україні

Читать на русском
Чехія готує нову ініціативу з постачання снарядів Україні
Чехія готує нову ініціативу з постачання снарядів Україні

Міноборони Чеської республіки планує запустити нову ініціативу з постачання артилерійських боєприпасів Україні на 2025 рік.

Про це розповіла очільниця Міністерства оборони Чеської республіки Яна Чернохова в інтерв’ю виданню Denik N.

Проєкт, під робочою назвою Ініціатива-2025, передбачає участь чеських виробників озброєння, які виготовлятимуть снаряди для України за фінансової підтримки європейських донорів.

Це природне продовження механізму, який уже працює. Крім того, чим раніше донори виділять кошти, тим швидше наші компанії підпишуть довгострокові контракти, — пояснює Яна Чернохова.

Попередньо передбачатиметься участь п’яти чеських збройових компаній, серед яких Czechoslovak Group, STV Group, Omnipol з Ompo Holding, Colt CZ Group SE (власник Česká zbrojovka) та DSS.

Агентство міждержавного оборонного співробітництва при Міноборони Чехії зараз моніторить інформацію на предмет того, що ці компанії можуть поставити в Україну у 2025 році. Офіційна Прага має стати посередником між донорами – європейськими країнами і цими компаніями.

Уповноважений чеського уряду з питань відновлення України Томаш Копечний також повідомив Deník N, що серед донорів мають бути переважно європейські держави, зокрема Данія, Нідерланди та Німеччина. Переговори про фінансову підтримку України можуть початися вже наприкінці літа цього року, вважає Томаш Копечний.

Дата і час 24 липня 2024 г., 20:26     Переглядів Переглядів: 1522