Скільки українців вважають мобілізацію необхідною для захисту від РФ

Читать на русскомRead in English
Скільки українців вважають мобілізацію необхідною для захисту від РФ
Скільки українців вважають мобілізацію необхідною для захисту від РФ

Майже 60% українців переконані, що без проведення мобілізації Україна буде окупована Росією. Трохи більше як 40% з них вважають, що ухилятися від мобілізації соромно.

Водночас близько 36% опитаних дотримуються думки, що продовження мобілізації не наблизить перемогу і лише призведе до нових жертв. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 по 28 червня на замовлення ZN.UA.

Скільки українців вважають мобілізацію необхідною для захисту від Росії: результати опитування qhiqqkikxidzrant

Згідно з опитуванням, погоджуються з твердженням "Мобілізація вкрай необхідна, оскільки без неї Україна буде окупована Росією" 59,8% опитаних.

41,3% з тих, хто вважає мобілізацію вкрай необхідною, впевнені, що ухилятися від неї соромно, 35,9%  дотримуються протилежної думки.

Тезу "Мобілізація призведе лише до нових жертв і не наблизить перемоги чи підписання мирної угоди" поділяють 40% від усіх опитаних.

Більшість з них – 64,5% – переконані, що бути ухилянтом нині не соромно, протилежної думки дотримуються 16%.

Загалом по країні кількість тих, хто не вбачає в ухилянні від мобілізації нічого поганого, становить 46%, 29% вважають це ганебним, а кожному четвертому важко визначитися з власним ставленням до ухилянтів.

Найбільше тих, хто не засуджує ухилянтів, – на півдні нашої країни, друге ж місце за цим показником посіли західні регіони. 

Дата і час 30 липня 2024 г., 14:01     Переглядів Переглядів: 1838