Американський президент підтримав проведення нових виборів у Венесуелі

Читать на русском
Американський президент підтримав проведення нових виборів у Венесуелі
Американський президент підтримав проведення нових виборів у Венесуелі

Президент США Джо Байден заявив, що підтримає проведення нових виборів у Венесуелі після того, як міжнародні спостерігачі визнали попереднє голосування наприкінці липня непрозорим.

Про це повідомляє Reuters.

Байден виступив перед журналістами після того, як президент Бразилії Лула да Сілва висунув ідею проведення повторних виборів у Венесуелі за участю міжнародних спостерігачів для вирішення політичної кризи в країні.

"Якщо (Ніколас Мадуро. – Ред.) має здоровий глузд, він міг би запропонувати це народу, можливо, призначивши нові вибори з позапартійним виборчим комітетом", – сказав Лула.

На запитання, чи підтримує він нові вибори у Венесуелі, президент США коротко відповів: "Так, підтримую". Лідерка венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо, однак, уже відкинула пропозицію Байдена і Лули, нагадавши, що "вибори вже відбулися" і опозиція на них – усупереч заявами Мадуро – перемогла.

"Мадуро має зрозуміти, що ціна його перебування при владі зростає з кожним днем", – додала Мачадо.

Виборча рада Венесуели офіційно проголосила переможцем виборів, які відбулись 28 липня, Ніколаса Мадуро, який перебуває при владі з 2013 року. Опозиція країни заявляє, що, згідно з підрахунком близько 90% голосів, переміг її кандидат Едмундо Гонсалес.

Після виборів прихильники Гонсалеса вийшли на вулиці з протестами, що призвело до придушення акцій силами безпеки та озброєними проурядовими бандами.

Дата і час 15 серпня 2024 г., 21:56     Переглядів Переглядів: 1788