Sky News: Росіяни спробують відрізати шлях до відступу ЗСУ під Курськом

Читать на русском
Sky News: Росіяни спробують відрізати шлях до відступу ЗСУ під Курськом
Sky News: Росіяни спробують відрізати шлях до відступу ЗСУ під Курськом

Британський аналітик Майкл Кларк вважає появу українських військ у Курській області "тимчасовим маневром", а також окреслює критерії оцінки успішності курської операції України.

Представники України повідомляють про свої досягнення після початку вторгнення в прикордонний регіон Курської області Росії, що викликало стурбованість серед вищого військового керівництва російського президента Володимира Путіна.

Про це інформує Sky News.

Британський аналітик з питань безпеки та оборони Майкл Кларк вважає, що присутність українських сил на російській території є "по своїй суті тимчасовим військовим маневром", що має на меті чинити тиск на російську стратегію та забезпечити певну військову перевагу.

Цей маневр, пояснив Кларк, завершиться, коли майбутня битва під Курськом досягне такого етапу, коли українські війська вирішать, що можуть залишити район, не зазнавши надто значних втрат від російських військ. ЗС РФ, в свою чергу, спробують перекрити шлях до відступу назад в Україну. Подібний розвиток подій можна очікувати вже через кілька тижнів. Успіх або провал операції, за фактом, будуть визначатися політичними оцінками.

Яким чином оцінять курську операцію України

Експерт також виділив "метрики", за якими ця смілива ініціатива буде оцінюватися:

Дата і час 19 серпня 2024 г., 23:46     Переглядів Переглядів: 9811