У ВРУ призначили нові зарплати військовим, які воюють на Курщині

Читать на русском
У ВРУ призначили нові зарплати військовим, які воюють на Курщині
У ВРУ призначили нові зарплати військовим, які воюють на Курщині

В Україні ухвалили закон, який гарантує військовим, що воюють на території РФ, такі ж виплати та соціальні гарантії, як і для тих, хто воює на передовій в Україні. Зокрема, грошову винагороду в розмірі 100 тис.грн. Це забезпечить рівні умови для всіх військовослужбовців, незалежно від місця виконання бойових завдань.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк ("Голос"). Верховна Рада ухвалила в цілому у другому читанні законопроєкт №11483. За законопроєкт віддав голос 321 нардеп.

Згідно з новим законом, українські військові, які беруть участь у бойових діях на території РФ, отримують ті ж фінансові виплати та соціальні гарантії, що й їхні колеги на передовій в Україні. Зокрема, йдеться і про виплату 100 тисяч гривень на місяць.

Вже майже два тижні українські війська ведуть операцію в Курській області Російської Федерації, де їм вдалося взяти під контроль понад 80 населених пунктів. У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський 15 серпня 2024 року вніс до Верховної Ради законопроєкт, який гарантує військовим, що беруть участь у цій операції, такі ж виплати, як і для тих, хто воює на передовій в Україні.

Цей законопроєкт є важливим кроком у забезпеченні соціального та правового захисту українських військових. Він усуває ризик неоднакового застосування положень закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей" для тих, хто виконує завдання за межами України.

Це стосується не лише військовослужбовців Збройних сил України, але й інших військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення та державних органів з правоохоронними функціями. Основні категорії, на які поширюється дія закону:

Заробітна плата військовослужбовців залежить від декількох факторів, зокрема від звання, посади та місця виконання завдань. Наприклад, командир бригади Сухопутних військ отримує 50 173 гривень на місяць (без додаткової винагороди), а стрілець – 20 586 гривень. Основні складові зарплати військового:

Розмір додаткової винагороди залежить від того, де та які завдання виконує військовослужбовець. Наприклад:

Дата і час 20 серпня 2024 г., 17:13     Переглядів Переглядів: 10171