Союзники радять нам бути стриманими, - Туск про збиття дронів над Польщею

Читать на русском
Союзники радять нам бути стриманими, - Туск про збиття дронів над Польщею
Союзники радять нам бути стриманими, - Туск про збиття дронів над Польщею

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив думку, що у випадках збиття ймовірних російських ракет чи дронів над польською територією часто важко одразу визначити, чи це не цивільний об’єкт, тому союзники Варшави рекомендують проявляти стриманість.

Про це він повідомив на пресконференції в середу, 28 серпня, повідомляє Rzeczpospolita.

Туск відповідав на запитання, чи готова польська влада змінити законодавство, щоб спростити збиття об’єктів, які з’являються у повітряному просторі Польщі під час масованих авіаударів Росії, зокрема проти Західної України.

Наразі, згідно з процедурою, дозвіл на збиття такого об’єкта в мирний час має надавати оперативний командувач, генерал Мацей Кліщ.

На це Туск відповів, що "відкритий" до можливих змін правил, "і ми можемо змінити правила якнайшвидше", але пізніше додав, що "проблема зі збитими літальними апаратами часто має іншу природу".

"Часто саме секунди унеможливлюють перевірку, чи це не цивільний об’єкт. Чи це не літак, що заблукав", – додав він.

Прем’єр-міністр Польщі також зазначив, що "наші союзники радять певну стриманість", коли йдеться про відкриття вогню по невпізнаних повітряних об’єктах, "якщо немає загрози, якщо це не агресія".

"Я дуже ціную розумну, виважену позицію наших військових. Вони не зацікавлені відкривати вогонь щоразу, коли в небі щось рухається. Завдяки цьому ми почуваємося у більшій безпеці", – вважає Туск.

Дата і час 28 серпня 2024 г., 17:57     Переглядів Переглядів: 1842