Президент Фінляндії відзначився гучною заявою: "Обмеження на удари вглиб Росії абсурдні"

Читать на русском
Президент Фінляндії відзначився гучною заявою: "Обмеження на удари вглиб Росії абсурдні"
Президент Фінляндії відзначився гучною заявою: "Обмеження на удари вглиб Росії абсурдні"

Президент Фінляндії Александер Стубб висловився за скасування всіх обмежень на використання Україною західної зброї проти Росії. Ці обмеження є абсурдними, оскільки Росія проводить незаконну агресивну війну, порушуючи всі міжнародні норми.

Таку заяву він зробив на міжнародній конференції Globsec Forum у Празі. Стубб підкреслив, що нинішні обмеження на дії українців є абсолютно недоречними.

"Необхідно зняти всі обмеження на те, що українці можуть робити. Вони абсурдні. Росія веде незаконну агресивну війну, вона порушує всі міжнародні норми, не лише з точки зору порушення суверенітету, вона вчиняє серйозні воєнні злочини", – зазначив президент Фінляндії.

Він висловив бажання зателефонувати до Вашингтона, щоб закликати США скасувати всі обмеження на використання зброї проти території Росії. Крім того, він намірюється звернутися до Сі Цзіньпіна з проханням вплинути на Путіна для припинення агресії. На думку Стубба, такі кроки можуть змінити ситуацію у світі.

Окрім того, президент Фінляндії підкреслив, що найближчим часом партнери повинні продовжувати надавати Україні фінансову та військову підтримку, щоб вона змогла стратегічно здобути перемогу на полі бою.

Він наголосив, що Фінляндія займає шосте місце за обсягом допомоги Україні відносно власного ВВП і назвав підтримку України природною для фінів, які також стикалися з російською агресією під час Другої світової війни та втратили частину своєї території.

"Найбільша битва – це битва за незалежність, суверенітет і законне місце України на Заході; і цю битву Україна вже виграла. Україна стане членом ЄС, і вона стане членом НАТО", – підкреслив Стубб.

Президент Фінляндії також зазначив, що головні цілі кремлівського диктатора Володимира Путіна – русифікація України, запобігання розширенню НАТО та розкол євроатлантичної спільноти – зазнали повного провалу. Тепер, на думку Стубба, потрібно продемонструвати Москві та її союзникам, що агресія обійдеться їм занадто дорого.

Дата і час 31 серпня 2024 г., 19:53     Переглядів Переглядів: 1945