У ВР направили запит до СБУ щодо повторної перевірки Гладкого

Читать на русском
У ВР направили запит до СБУ щодо повторної перевірки Гладкого
У ВР направили запит до СБУ щодо повторної перевірки Гладкого

Народна депутатка Соломія Бобровська повідомила, що Комітет із національної безпеки має до Романа Гладкого питання щодо паспортів РФ та поїздок його дружини до Криму тощо.

У Комітеті з національної безпеки Верховної Ради України вирішили звернутися до СБУ, щоб та перевірила голову штабу Сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого.

Про це "Суспільному" розповіла народна депутатка від фракції "Голос" Соломія Бобровська.

За її словами, попри позитивні відгуки від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо професійних якостей Гладкого, під час засідання комітету виникли запитання. Йдеться про наявність у Гладкого та його дружини паспортів РФ. Крім того, депутати хочуть дізнатися, чи виступала донька Романа Гладкого під прапором ФСБ РФ на спортивних змаганнях.

Також Бобровська поцікавилася, чи має Гладкий довідку з перевіркою СБУ, чи була вона надана тим, хто підписував його нове призначення, зокрема міністру оборони Рустему Умєрову.

Окрім того, як зазначила нардеп, у комітеті цікавляться, чи було скасовано рішення Верховного суду про закриття доступу до державної таємниці для Гладкого.

"Ви знаєте, жодної відповіді на жодне запитання ми не отримали. Ба більше, у Міністерства оборони немає довідки від СБУ, яка б підтверджувала його проходження цієї перевірки. Щодо паспортів. Ніяких коментарів про дружину і доньку", — сказала депутат.

За словами Бобровської, врешті-решт комітет ухвалив рішення надіслати лист до СБУ з проханням про перевірку. Головнокомандувач Сирський підтримав це рішення.

"Суспільство має знати, чому його дружина була в Криму, чому він їздив під час АТО в Севастополь, коли він забрав свою сім’ю? Тобто це певні моменти, які стосуються не лише особистого життя, а й державної безпеки. Оскільки відповідей немає, ми будемо й далі запитувати й шукати, поки не дізнаємося, чи все гаразд, чи є в СБУ питання до Гладкого", — додала Бобровська.

Дата і час 03 вересня 2024 г., 00:08     Переглядів Переглядів: 1661