ISW: ЗСУ в Курській області просунулися на 40 кілометрів

Читать на русском
ISW: ЗСУ в Курській області просунулися на 40 кілометрів
ISW: ЗСУ в Курській області просунулися на 40 кілометрів

За інформацією вашингтонських аналітиків, на геолокаційних кадрах від 12 вересня видно, що українська піхота перетнула кордон у південно-західній частині Тьоткіного, а українська бронетехніка та піхота обходять "зуби дракона" без супротиву. Контратаки ЗС РФ в районах із підготовленими та консолідованими позиціями ЗСУ, ймовірно, виявляться значно менш успішними, ніж 10-11 вересня.

Російські війська продовжували контратакувати по всьому українському выступу в Курській області 12 вересня, але через активні наступальні та оборонні дії українських сил ЗС РФ просунулися незначно. Про це повідомляє "Інститут вивчення війни" у зведенні від 12 вересня.

Геолокаційні кадри від 12 вересня підтвердили, що російські війська досягли незначних успіхів на захід від Вишнівки та в північній частині Червонооктябрського в Коренівському районі.

Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська захопили 10 населених пунктів на південь і південний захід від Кореневого з початку контратак у ніч з 10 на 11 вересня. Згадувалося про Апанасівку, Бяхове, Вишнівку, Вікторівку, Внєзапноє, Гордіївку, Краснооктябрьске, Обухівку, Снагость і населений пункт ім. 10-го жовтня. Водночас ISW не знайшли візуального підтвердження того, що війська РФ зайняли будь-які зі згаданих сіл, за винятком Снагості та, частково, Червонооктябрьського.

ЗСУ в Курській області qhiddtikdidrtant

Російські провоєнні блогери стверджують про продовження атак ЗС РФ на південний схід від Кореневого та на північний схід від Снагості, але в ISW знову не знайшли візуальних доказів цього.

Українські сили продовжували контратакувати в районах, де російські війська також активні, і проводили додаткові атаки за межами підконтрольного ЗСУ виступу. Було досягнуто успіхів у Глушківському районі.

Геолокаційні кадри від 12 вересня показують, що українська піхота перетнула кордон у південно-західній частині Тьоткіного (за 40 км на південний захід від підконтрольного українцям виступу в Курській області). На додаткових геолокаційних кадрах, що з’явилися 12 вересня, видно, як українська бронетехніка і піхота обходять протитанкові перешкоди "зуби дракона" на кордоні на південний захід від Нового Шляху. Причому без опору. За даними російських джерел, ЗСУ продовжують наступ у районі Нового Шляху, Медвежого, Снагості, Ольгівки та Фанасіївки.

Російський контрнаступ у Курській області

Російські сили поки що просунулися лише в районах Курської області, які українські сили контролювали не повністю або ж не намагалися контролювати.

Карта ISW: ЗСУ в Курській області

На російські сили, ймовірно, чекає більше труднощів під час контратак у районах, які ЗСУ насправді контролюють. (ISW тут використовує доктринальне визначення "контролю", яке означає тактичне завдання місії, що вимагає від командира збереження фізичного впливу на певній ділянці, щоб не дозволити супротивникові її використати або створити умови для успішних операцій дружніх сил).

Від початку контратак у ніч з 10 на 11 вересня російські війська просунулися приблизно на 58 кв. км у районах, де були присутні ЗСУ — заявлена присутність або підтверджена візуальними доказами.

За словами аналітиків із Вашингтона, російські контратаки в районах, де розташовані підготовлені та консолідовані позиції ЗСУ, ймовірно, будуть значно менш успішними, ніж контратаки, які російські сили розпочали 10-11 вересня.

Дата і час 13 вересня 2024 г., 11:47     Переглядів Переглядів: 1735