У США кількість жертв урагану «Хелен» перевищила 60 осіб

Читать на русском
У США кількість жертв урагану «Хелен» перевищила 60 осіб
У США кількість жертв урагану «Хелен» перевищила 60 осіб

В Сполучених Штатах внаслідок потужного урагану «Хелен» загинули щонайменше 64 особи, тисячі людей залишилися без електрики.

Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомляється, у штаті Південна Кароліна загинули щонайменше 25 людей. Цей ураган став найсмертоноснішим тропічним циклоном для цього штату з 1989 року. Також були зареєстровані випадки загибелі у наслідок негоди у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Вірджинії.

При цьому, у Флориді загинули 11 осіб, дев’ятеро з яких потонули у своїх будинках на узбережжі Мексиканської затоки в окрузі Пінеллас.

Видання нагадує, що ураган «Хелен» розпочався у штаті Флорида 26 вересня, а потім вирував у Джорджії, де спричинив руйнування будинків та засмічення уламками шосе. Пізніше ураган пройшов через Південну і Північну Кароліну та Теннессі, де через дощі ріки та струмки вийшли з берегів, а дамби були перевантажені.

У Флориді відбулися масові відключення електроенергії, у понад 1,9 млн будинків і підприємств відновлено світло. Проте ще сотні тисяч людей залишаються без електрики у Флориді та Джорджії.

Дата і час 29 вересня 2024 г., 14:33     Переглядів Переглядів: 1655