У Черкасах затримали ворожого агента, який шпигував за ППО

Читать на русскомRead in English
У Черкасах затримали ворожого агента, який шпигував за  ППО
У Черкасах затримали ворожого агента, який шпигував за ППО

У Черкасах затримали місцевого 45-річного безробітного. Він за завданням РФ розвідував пункти постійної дислокації та бойові позиції підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ, які забезпечують захист повітряного простору регіону.

Про це повідомили СБУ та Офіс генерального прокурора.

Потенційними цілями ворога стали зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції та мобільні вогневі групи українських військ. Окупанти також цікавилися місцями базування та системою охорони підрозділів Національної гвардії.

ФСБ віддалено завербувала чоловіка у серпні цього року, коли він шукав "швидкі гроші" в Телеграм-каналах.

За завданням окупантів зрадник об’їжджав регіон, приховано фіксував локації українських захисників, а також втемну випитував потрібну інформацію під виглядом побутових бесід зі своїми знайомими.

Отримані дані він наносив на гугл-карти, щоб пізніше відправити разом з відповідними фотографіями російському куратору. Росіяни планували використати агентурний звіт для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону, обходячи ППО.

Контррозвідники СБУ вчасно викрили агента і затримали його "на гарячому", коли він проводив розвідку поблизу військового об’єкта. Також були проведені комплексні заходи для збереження позицій українських військ.

На місці затримання у нього було виявлено мобільний телефон з доказами комунікації з російською спецслужбою.

Затриманий ворожий агент на Черкащині eiqrhiqzdiqxrant

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

На Черкащині затримали ворожого агента, який шпигував за локаціями ППО

Дата і час 30 вересня 2024 г., 11:00     Переглядів Переглядів: 1752