ЗС РФ захоплюють територію на Донбасі з "небаченою агресією", - WP

Читать на русском
ЗС РФ захоплюють територію на Донбасі з "небаченою агресією", - WP
ЗС РФ захоплюють територію на Донбасі з "небаченою агресією", - WP

Військові сили Росії покращили свої тактики ведення бойових операцій. Завдяки вогневій могутності останніми місяцями окупанти активно захоплюють територію в Донецькій області "з небаченою агресією".

Про це повідомляє The Washington Post .

Як зазначає видання, раніше бойові дії відрізнялися артилерійськими дуелями та "м’ясними атаками", коли погано навчені російські солдати штурмували позиції ЗСУ великими групами. Однак тепер штурмові підрозділи РФ часто складаються з добре підготовлених та оснащених військовослужбовців, які діють меншими групами. Якщо раніше росіяни нападали, використовуючи до 20 солдатів, то тепер їхні розрізнені групи скоротилися до чотирьох людей.

"Такий підхід допомагає російським військам уникати спостереження, а їхнє розосередження ускладнює прицілювання за допомогою дронів та артилерії", - наголосили у виданні.

Цю тактику українські військові застосовували минулої осені, але тепер російські війська об’єднують її із запасами боєприпасів та готовністю зазнавати втрат. Нове обладнання для зв’язку також підвищило організацію атак противника та ефективність використання безпілотників.

"Вони не шкодують людей... А в останньому місці нашої роботи є перехрестя, повністю завалене тілами, і вони продовжують надходити, тому що у них є наказ. Їх уже багато. Все чорне від трупів", - розповів один із українських захисників, молодший лейтенант Віталій.

За даними аналітика Black Bird Group Пасі Паройнена, у південній частині Донецької області російські війська окупували близько 511 квадратних кілометрів у серпні та вересні, з яких близько 431 квадратного кілометра було захоплено між Бахмутом та Вугледаром. Найбільші територіальні втрати відбулися з середини серпня до середини вересня і збіглися з операцією ЗСУ у Курській області Росії.

"Поблизу Вугледара артилерійські обстріли іноді перевищують 10 снарядів на одиницю на користь ворога", - додали у матеріалі.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роберт Лі вважає, що важливим аспектом на цьому фронті може бути не так втрата території, як втрати в лавах військових: "І Москва, і Київ зазнали значних втрат, і переможцем може стати та сторона, яка зможе протриматися довше”.

Угледар Инфографика qhidqhiqhkiqzhant

 

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 07:37     Переглядів Переглядів: 1697