У ЦАХАЛ повідомили про ліквідацію «прем’єра» Сектору Гази

Читать на русском
У ЦАХАЛ повідомили про ліквідацію «прем’єра» Сектору Гази
У ЦАХАЛ повідомили про ліквідацію «прем’єра» Сектору Гази

Раухі Муштаха вважався найвищою особою у політичному бюро ХАМАС у Секторі Гази.

Ізраїльські військові поінформували про ліквідацію кілька місяців тому високопосадовця угруповання «ХАМАС» Раухі Муштахи, який де-факто виконував функції «прем’єр-міністра» сектору Гази.

Про це повідомляє ЦАХАЛ у Telegram. 

«Раухі Муштаха вважався найвищою особою у політичному бюро ХАМАС у секторі Гази. Муштаха брав участь в ухваленні військових рішень, водночас виконуючи обов’язки очільника цивільного управління ХАМАСу у секторі Гази... Крім того, він раніше займався фінансами угруповання», – додали в Армії оборони Ізраїлю.

Зазначається, що Муштаха, Самех аль-Сірадж, який відповідав за безпеку в політичному крилі ХАМАСу, та командир служби безпеки угруповання Самі Одех були знищені під час авіаудару ізраїльської авіації по сектору Гази три місяці тому.

ЦАХАЛ повідомляє, що чиновники ХАМАСу переховувались на півночі анклаву в тунелі, який являв собою «укріплений і обладнаний підземний комплекс», що слугував командним та контрольним центром ХАМАСу. Є точні дані розвідки, які свідчать про те, що всі троє були там під час удару. 

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 16:10     Переглядів Переглядів: 1583