АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Подаровані вагони метро обійшлися Києву на 160 мільйонів дорожче

Читать на русском
Подаровані вагони метро обійшлися Києву на 160 мільйонів дорожче
Подаровані вагони метро обійшлися Києву на 160 мільйонів дорожче

Аудитори виявили, що КП "Київський метрополітен" завищило вартість доставки 60 подарованих вагонів з Польщі на 160 млн грн.

Про це інформує Державна аудиторська служба.

"Середня ринкова вартість транспортно-експедиторських послуг зі організації міжнародного перевезення одного вагона метро з Варшави до Києва становить 0,5 млн грн. Натомість "Київський метрополітен" заплатив 3,15 млн грн за кожен доставлений вагон", - зазначається у повідомленні.

Згідно з інформацією аудиторів, за транспортування всіх 60 вагонів, що прибули з Польщі, на основі даних бухгалтерського обліку було здійснено повну оплату в розмірі 189,34 млн грн. Тоді як за результатами досліджень відкритих джерел, розрахункова вартість надання таких послуг могла становити лише близько 30 млн грн.

Також під час аудиту фінансової діяльності КП "Київський метрополітен" стало відомо, що переможець тендеру, який доставив вагони до Києва, очевидно, лише розпочав свою діяльність у сфері транспортно-експедиторських послуг.

З’ясувалося, що протягом 2022-2023 років дане підприємство більше ні для кого з учасників ринку не надавало таких послуг. Перевезення вагонів з Польщі до Києва за договорами з "Київським метрополітеном" стало його єдиним досвідом у цьому напрямку, зазначають аудитори.

Однак провести зустрічну перевірку аудиторам не вдалося – їх не допустили на підприємство. У зв’язку з цим Держаудитслужба направила до Національної поліції відповідний лист про допомогу.


Теги: ДержаудитслужбаГосаудитслужбаПольщаПольшаКиївКиевКиївський метрополітенКиевский метрополитенКиевметрополитен

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 21:35     Переглядів Переглядів: 1993
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068238