На Херсонщині функціонуватиме "дитячий садок на колесах", - ОВА

Читать на русском
На Херсонщині функціонуватиме "дитячий садок на колесах", - ОВА
На Херсонщині функціонуватиме "дитячий садок на колесах", - ОВА

У Херсонській області розпочав свою діяльність мобільний центр раннього розвитку, фінансований за участю 30 фінських компаній.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Яскравий, прикрашений мультяшними персонажами. Такий центр раннього розвитку «на колесах» буде діяти в Херсонській області. Автобус обладнаний усіма необхідними матеріалами для занять із дітьми, а також спортивним інвентарем для активного відпочинку. Це дасть змогу малечі не лише навчатися, а й весело проводити час", - написав він у Telegram.

Голова ОВА зазначив, що з дітьми працюватимуть професійні дефектологи та психологи, які допомагатимуть їм долати стрес та сприятимуть соціалізації.

Автобус прибуватиме за графіком до тих населених пунктів, де поки що немає діючих дитсадків. Він зупинятиметься там, де є укриття.

"На жаль, через російську агресію на Херсонщині багато навчальних закладів знищено. Тому цей мобільний садок допоможе хоча б частково компенсувати відсутність дошкільної освіти та підтримати дітей, які найбільше цього потребують", - додав Прокудін.

Проєкт "Fun Academy on Wheels" реалізовано за підтримки 30 фінських компаній, а також Міністерства внутрішніх справ Фінляндії, Української державної служби якості освіти, Українського інституту розвитку освіти та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Дата і час 06 жовтня 2024 г., 18:07     Переглядів Переглядів: 1746