Північна Корея будує ядерний підводний човен, — південнокорейська розвідка

Читать на русском
Північна Корея будує ядерний підводний човен, — південнокорейська розвідка
Північна Корея будує ядерний підводний човен, — південнокорейська розвідка

Необхідні додаткові підтвердження, чи це стосується підводного човна на ядерному паливі, оскільки будівництво поки що знаходиться на початкових стадіях.

Можливо, Північна Корея розпочала будівництво нової субмарини, яка працює на ядерному паливі.

Про це повідомив офіційний представник Південної Кореї, повідомляє The War Zone.

"Виявлено деякі ознаки, які передбачають початок будівництва підводного човна", - йдеться у звіті Агентства військової розвідки Південної Кореї.

Також наголошується: потрібні додаткові підтвердження, чи йдеться про підводний човен на ядерному паливі, оскільки будівництво ще на початкових стадіях.

Завод підводних човнів КНДР qhiqquiquiqkrant

Один із представників південнокорейської розвідки зазначив, що було помічено будівельні роботи на підводному човні в північно-східному районі Сінпо — імовірно, на заводі підводних човнів Понде. Стверджується також, що цей човен більший за попередні, які знаходяться на озброєнні Північної Кореї. Подробиці про тоннаж та інші характеристики будуть відомі пізніше.

Підводний човен КНДР

Судячи з оцінки південнокорейських військових, новий підводний човен може бути атомним, ймовірно через його розміри. Однак поки що немає загальнодоступних даних, що підтверджують, що Північна Корея розробила відповідний ядерний реактор для неї.

Проте, є заяви керівництва Пхеньяну, що атомний підводний човен поки що в планах.

У січні 2021 року північнокорейський лідер Кім Чен Ин повідомив, що "проєкт нового атомного підводного човна досліджено і знаходиться на стадії остаточної перевірки". Він також зазначив, що проєктні роботи з різних видів озброєння та датчиків завершено.

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 18:18     Переглядів Переглядів: 1582