
В Україні почастішали нарікання на заклади швидкого харчування. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям та заощадити гроші, варто звертати увагу на санітарний стан приміщення, наявність у працівників медичної книжки та куточка споживача в закладі.
Про це повідомили в Державній службі з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. У відомстві наголосили, що значна частина скарг та звернень надходить саме від клієнтів закладів, де виготовляють пиріжки, перепічки, шаурму, хот-доги та піцу.
"Будь-яка їжа приносить користь і задоволення, якщо вона приготована та зберігається в належних санітарних умовах, із свіжої та якісної сировини. Відповідальність за дотримання таких умов несе суб’єкт господарювання", – зазначили у Держпродспоживслужбі.
Але неприємних наслідків від вживання фаст-фуду можна уникнути. Для цього спеціалісти радять звертати увагу на:
Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції викликає сумніви, споживачам радять відмовитися від покупки. Про такі заклади слід повідомляти територіальному органу Держпродспоживслужби у своєму регіоні, який може здійснювати позапланові перевірки на підставі звернення громадян за наявності загрози правам, законним інтересам, життю та здоров’ю людини.