Стали відомі нові обставини катастрофи літака Качинського

Читати українською
Стали відомі нові обставини катастрофи літака Качинського
Стали відомі нові обставини катастрофи літака Качинського

Літак Ту-154М ВПС Польщі, на борту якого перебував Качинський, впав під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Польська сторона нібито знала про те, що аеропорт Смоленська закритий, ще в момент підготовки візиту Леха Качиньського до Росії.

Про це повідомляє агентство PAP.

Ще 7 квітня 2010 року, перед прильотом в Смоленськ тодішнього прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, російська сторона проінформувала Варшаву про те, що аеропорт міста знаходиться в повній готовності, але підтримувати повну готовність 10 квітня, коли повинен був прибути Качиньський, "буде важко".

Один з свідок стверджує, що канцелярія прем’єр-міністра і МЗС Польщі у зв’язку з цим відмовляли главу держави летіти до Смоленська.

Польський борт №1 повинні були прийняти в Брянську або Москві. Однак потім з’ясувалося, що президентський літак все-таки спробує сісти в аеропорту призначення.

Як відомо, Ту-154 Леха Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. При посадці літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через туман. Загинули всі пасажири і екіпаж літака. В авіакатастрофі під Смоленськом Варшава звинувачує двох російських диспетчерів.

Раніше поляки згадали жертв Смоленської катастрофи. У Варшаві перед президентським палацом пройшла хвилина пам’яті, під час якої зачитали прізвища всіх жертв катастрофи. В містах Польщі символічно прозвучали сирени в пам’ять про жертви трагедії.

 

 

Дата и время 25 августа 2016 г., 02:19     Просмотров Просмотров: 2917