АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 20°C
Днепр: 22°C
Одесса: 21°C
Чернигов: 19°C
Сумы: 19°C
Львов: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 13°C

Україна на 144 місці за рівнем корупції

Читати українською
Україна на 144 місці за рівнем корупції
Україна на 144 місці за рівнем корупції

Рейтинг України за рівнем корумпованості залишився практично незмінним - 25 балів зі 100 можливих.

Про це свідчить дослідження Індексу сприйняття корупції, який провела Transparency International.

Згідно з даними дослідження, Україна посіла 144 місце серед 177 держав, охоплених дослідженням.

Україна стабільно залишається в групі "підвищеного ризику" разом з Камеруном, Іраном, Нігерією, Центральною Африканською Республікою та Папуа Новою Гвінеєю, але в наступному році вона ризикує скотитися ще нижче, відзначають в Transparency International.

За показниками сприятливості умов для ведення бізнесу в державі Україна швидко втрачає позиції.

Так, загалом в агрегованому рейтингу корумпованості Україна опустилася на 10 пунктів по параметру політичної та фінансової корупції (складова СРИ індексу взята з даних дослідження Political Risk Services International Country Risk Guide).

Як зазначається, державні установи та чиновники частіше вимагають від бізнесу сплати хабарів, про що свідчить падіння відповідного рейтингу України на 5 пунктів (складова СРІ індексу взята з даних дослідження World Economic Forum Executive Opinion Survey).

Український та іноземний бізнес готовий бити на сполох, оскільки головні проблеми ділових кіл не тільки не вирішуються, а й загострюються.

Основні з них наступні: монополізація бізнесу. Олігархічні клани активно перерозподіляють бізнес-ресурси між собою та витісняють з ринків прозорість та здорову конкуренцію; неможливість довгострокового планування бізнесу. В Україні власність стає все менш захищеною, перестають діяти єдині і незмінні правила ведення бізнесу для всіх учасників ринку; окупація бізнесу державними корупціонерами. 

Процедури отримання дозволів на ведення бізнесу все більше корумпуються, процвітає хабарництво при взаємодії з державними органами, посадовці, які приймають рішення захоплюють контроль над фінансовими потоками.

"Непідписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС є банальним свідченням страху олігархічних бізнесових груп перед прозорою конкуренцією. Українські монополісти неспроможні вести бізнес за світовими стандартами. Саме тому вони обирають знайомі механізми співпраці з корумпованими сусідами", - коментує виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара.

Громадські антикорупційні організації на чолі з Transparency International Україна закликають уряд не допустити скочування України у корупційну прірву.


Теги: КоррупцияTransparency international

Дата и время 03 декабря 2013 г., 00:00     Просмотров Просмотров: 10479
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.705866