Журналістка пояснила, в чому основна претензія суспільства до влади

Читати українською
Журналістка пояснила, в чому основна претензія суспільства до влади
Журналістка пояснила, в чому основна претензія суспільства до влади

Фірму «Трейд Коммодіті», яка постачала паливо для Міноборони, антикорупційні органи пов’язують із найближчими бізнес-партнерами Президента України.

Таку думку висловила журналістка й телеведуча Тетяна Даниленко у програмі «Vox populi» (19:15 – 20:00 на телеканалі ZIK).

«Петро Порошенко – дуже освічена людина, яка має великий професійний та політичний досвід. Але головна претензія суспільства і його політичних опонентів полягає в тому, що президент використовує свої вміння, талант та інтелект не на благо всієї держави, а як його попередники – на користь власних бізнесів та своїх політичних партнерів», – підкреслила Даниленко.

Так, продовжує телеведуча, зараз країна фактично в онлайн-режимі спостерігає за справою фірми «Трейд Коммодіті», яка постачала пальне, зокрема і до Міністерства оборони України.

«Незважаючи на те, що в країні запровадили прогресивні системи державних закупівель і тендерів, спритні ділки змогли обманути систему «ProZorro», змінивши правила гри під час закупівель, і, відповідно, ошукати державу на мільярди гривень під час війни», – наголосила Даниленко.

Трагедія і в тому, додає журналіст, що фірма «Трейд Коммодіті» постачала паливо за такою ж схемою і в багато інших державних підприємств, Міністерств і відомств.

«Компанія вигравала тендери і підвищувала ціну вже в процесі торгів, обкрадаючи при цьому державу, яка і так перебуває в дуже скрутному становищі. Фірма «Трейд Коммодіті» є афільованою з оточенням президента України. Так, антикорупційні органи знайшли зв’язок цієї фірми з правою і лівою рукою президента, і які багато років є його бізнес-партнерами», – констатувала Тетяна Даниленко. 

Дата и время 17 октября 2017 г., 09:59     Просмотров Просмотров: 1887