АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

СБУ засекретила свої декларації завдяки власній експертизі

Читать на русском
СБУ засекретила свої декларації завдяки власній експертизі
СБУ засекретила свої декларації завдяки власній експертизі

Служба безпеки України засекретила електронні декларації своїх працівників, створивши для них окремий сервер у самій СБУ, завдяки експертизі свого ж експерта з питань таємниць.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

У відповіді на запит журналістам Служба безпеки відповіла, що інформація про особовий склад СБУ є державною таємницею і не може бути внесена до реєстру. Такого висновку дійшов експерт з питань таємниць – заступник голови Служби безпеки.

«Інформація про особовий склад СБУ, яка повинна включатися до Єдиного державного реєстру декларацій…, становить державну таємницю. Зазначене підтверджене рішенням державного експерта з питань таємниць – заступника голови Служби безпеки», – йдеться в документі.

Під засекречення потрапили не лише дані про майно рядових працівників СБУ, зокрема агентури, під грифом «цілком таємно» опинились і декларації всіх публічних працівників СБУ з адміністративних департаментів, серед яких голова СБУ та його публічні заступники.

Проаналізувати й ознайомитися з переліком майна співробітників СБУ не можуть і члени Національного агентства з питань запобігання корупції, яке має перевіряти дані, вказані у деклараціях, на корупційні ознаки.

Юристи громадської організації «Центр протидії корупції» планують оскаржувати в суді засекречення інформації про статки працівників спецслужби.


Теги: е-декларуванняСБУ

Дата і час 24 грудня 2016 г., 16:42     Переглядів Переглядів: 1640
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.072219