АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Українці можуть залишитися без лікарів через фатальну помилку влади

Читать на русском
Українці можуть залишитися без лікарів через фатальну помилку влади
Українці можуть залишитися без лікарів через фатальну помилку влади

Стало відомо про революційні зміни в медичній сфері України

Повідомляється, що вже в цьому році в системі швидкої допомоги може початися велика ротація – лікарів і фельдшерів збираються замінювати парамедиками.

Від звичайних лікарів вони будуть відрізнятися більш стислою підготовкою, вузькою спеціалізацією і умінням водити машину.

Тим часом, українські медики обурені прийдешніми змінами і загрожують владі масовими протестами. Вони стверджують, що нововведення зруйнує систему швидкої допомоги і поставить під загрозу життя кожного українця.

«До нас прийшли співробітники швидкої минулої середи і сказали, що якщо так буде продовжуватися, ми побачимо швидкі на Хрещатику і перед Кабміном. Супрун прогавила ботулізм, сальмонельоз, спалах гепатиту. Тепер взялася за швидку. Ми її знімемо, поки вона введе цей наказ, повірте», – розповідають у  профспілці працівників швидкої Києва.

Керівництво профспілки також відзначило, що вони зі свого боку також готують офіційний лист з нотою протесту. Вони впевнені, що такі зміни не більше, ніж просто спроба розчистити дорогу для приватної платної швидкої допомоги.

Також, у профспілках бояться, що якщо до лікарів не прислухаються, вони поїдуть працювати за кордон, і лікувати українців буде нікому.

«На тому тижні нам прийшов факс з Німеччини: пропонують їхати до них медсестрами. Дають зарплату $ 2000, триразове харчування і соцпакет. А ми що можемо дати? Ось і думайте», – пояснили в профспілці.

Як уже повідомляла Politeka, з’явилися нові подробиці про зміни, які торкнуться української медичної сфери після медреформи.


Теги: РеформалікаріУкраїнаМедицина

Дата і час 02 вересня 2017 г., 18:49     Переглядів Переглядів: 2432
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.121159