Українців продовжують труїти на базарах

Українців продовжують труїти на базарах
Чи якісна риба зрозумієте після отруєння. Держспоживслужба намагалась перевірити ринок у Києві
Українців продовжують труїти на базарах. Те що там продають, виявляється ніким неконтрольоване.
Причина – складні процедури з проведення перевірок. Зокрема навіть сьогодні у столиці спеціальний рейд держспоживслужби наткнувся на рішучий спротив торговців.
Перевірки умов зберігання, документації та взяття зразків риби для лабораторного аналізу відбувались під саботажем торговців. Ті закривали якти, я не дозволяли купувати рибу. А в Держпродспоживслужбі розводили руками, зробити нічого не можуть, законодавство не дозволяє. А новий закон про контроль харчів запрацює аж наступної весни.
Заморожена риба без морозильника, оселедець на підлозі, відсутність документів та санітарних умов. Все це можна побачити у Львові. 70 хворих на ботулізм, понад 10 смертей і десятки львів’ян на лікарняних ліжках ніяк не змінили ситуації на рибних ринках.
Згідно з вимог виробника, температура має бути -18 градусів. Але цих норм не завжди дотримуються. Тож поки відповідь для отруєних українців одна: на сьогодні ми дивимось і співчуваємо.
За власний кошт перевірити на гельмінти і токсини беруться в Асоціації. Та продавці, як тільки бачать камери, закривають ятки. Є що приховувати.
Зараз фахівці застерігають українців, на рибному ринку з’явилося багато продукції з Росії без документів. Це червона ікра, минтай, креветки, кальмар та російська камбала. Та перевірити це, як з’ясувалось, неможливо, поки хтось не отруїться.
До слова, продавчині кіоску з копченою рибою, вживання якої призвело до масового отруєння у Львові, прокуратура оголосила про підозру. Жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.
Теги: вулична торгівляТоргівляДержспоживслужбаотруєнняРиба
Коментарі:
comments powered by DisqusЗагрузка...
Наші опитування
Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
