АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Польщі відкрили україномовну школу

Читать на русском
У Польщі відкрили україномовну школу
У Польщі відкрили україномовну школу

У польському місті Лодзь лінгвіст та викладач Віталій Затильний з Тернополя відкрив українську школу.

Чоловік працював викладачем польської мови в Чорткові, та ведучим програми на одному з тернопільських телеканалів. Потім переїхав до Польщі. Там заснував суботню двомовну школу, повідомляють Тернопільські експрес-новини. Віталій Затильний каже, що школа є офіційною.

Після її закінчення учні отримують свідоцтво і конкретний кваліфікаційний рівень. На даний момент в школі функціонує два невеликих класи. Її майбутнє залежить від вибору українців, які проживають в Лодзі.

Польську мову в школі вивчають нарівні з українською. При вивченні школярі не зачіпають політичні проблеми або історичні суперечки. “Віталій зважився на відкриття мовної школи саме тому, що в Лодзі згідно з дослідженнями, проживає близько 80 тисяч українців, і часто серед усіх домінує російська мова. Тому потрібно воскрешати українську мову, робити її популярною і відомою.

Віталій не приховує, що мріє про той час, коли в Польщі українська стане такою ж популярною як італійська або іспанська. На даний момент школа не користується популярністю і не дивлячись на те, що багато українців приїхало в Лодзь з дітьми, бажаючих навчатися в українській школі дуже мало. В основному люди поспішають вивчати польську і в тому випадку, якщо це потрібно для роботи”, – йдеться у повідомленні.



Теги: ОбучениеУкраинский языкШколаПольша

Дата і час 11 січня 2019 г., 18:26     Переглядів Переглядів: 1743
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06446