АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Львові відкрили меморіал Небесної Сотні площею 550 кв. метрів

Читать на русском
У Львові відкрили меморіал Небесної Сотні площею 550 кв. метрів
У Львові відкрили меморіал Небесної Сотні площею 550 кв. метрів

Першу частину меморіалу Героїв Небесної Сотні площею у 550 квадратних метрів відкрили 23 серпня у Львові на розі вулиць Кривоноса й Замкової. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської міської ради. Наразі збудували меморіальну стелу, на якій встановлені портрети 107 героїв Небесної сотні, та три оглядові майданчики.

Стелу покрили кортеном — матеріалом, який змінює з часом свою фактуру й символізує палаючий вогонь. Кожен портрет містить ім’я, роки життя героя і його гасло, а також отвір для квітів.

Усі портрети погоджені з родинами загиблих. На церемонію прийшли близько 40 родин героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, ветерани війни, духовенство, представники влади і міськголова Львова Андрій Садовий.

За проєктом, меморіал має складатися з двох частин. У 2020-му планують ще добудувати пішохідний міст між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса, який вестиме відвідувачів на терасу, де сьогодні відкрили стелу. На мосту встановлять сталеве накриття, в якому виріжуть імена героїв Небесної сотні. У дощову погоду крізь них стікатиме вода як символ «вічних сліз» за загиблими. У сонячні дні літери підсвічуватимуться промінням. Крім того, згідно із задумом архітекторів, на мосту розташують п’ять плит, які символізуватимуть дні, коли загинуло найбільше учасників Революції Гідності.

«Від усіх родин дякую вам за пам’ять — вона є надзвичайно важливою. Поки ми пам’ятаємо, доти наші Герої живуть з нами. Але хочу нагадати всім — Герої Небесної Сотні, Герої російсько-української війни віддали життя за те, щоб ми продовжували жити, щоб ми змогли реалізувати те, що не встигли вони», — звернувся Володимир Боднарчук, голова ГО «Родина Героїв Небесної Сотні». Другу чергу меморіалу фінансуватимуть коштом інвестицій на конкурсній основі. Поки проєкт будівництва моста на експертизі.


Теги: ЛьвовМемориал Героев Небесной сотниНебесна сотня

Дата і час 23 серпня 2019 г., 22:09     Переглядів Переглядів: 2560
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.080983