АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Раді поновили збір підписів за відставку Рябошапки

Читать на русском
У Раді поновили збір підписів за відставку Рябошапки
У Раді поновили збір підписів за відставку Рябошапки

Низка народних депутатів своєрідно готується до позачергового засідання Верховної Ради 4 березня. Група близьких до олігарха Ігоря Коломойського депутатів поновлює збір підписів за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Виключений з фракції "Слуга народу" депутат Антон Поляков назвав причиною "договорняки, покривання та злочинну бездіяльність генпрокурора".

"Рівно 4 місяці тому, з огляду на це, ми почали збирати підписи нардепів для винесення йому недовіри... Рябошапці дали все – можливість "реформування", повноваження, зарплату та час. Відзавтра (2 березня - ред.) поновлюємо збір підписів", - написав Поляков у своєму Telegram-каналі.

 eiqrtietiqurant

Однак за даними ZN.UA, у Руслана Рябошапки склалися конфліктні стосунки з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і в. о. директорки Державного бюро розслідувань Іриною Венедиктової. Останній скандал з в. о. голови ДБР стався через вкрай низьку якість оформлення проєкту підозри п’ятому президенту України Петру Порошенку, підготовленого в бюро.

За даними ЗМІ, на позачерговому засіданні Верховної Ради одним з 5 питань буде кадрове, однак остаточних рішень щодо заміни міністрів і прем’єра зараз немає.

Основною робочою версією є подання про зняття прем’єр-міністра Гончарука у середу, 4 березня, і призначення в. о. Дениса Шмигаля.

Зазначимо, згідно зі ст. 43 Закону про Кабінет Міністрів України, в.о. прем’єр-міністра не матиме права вносити на затвердження кандидатури нових міністрів. Таким чином, щонайменше виглядатиме дивним той факт, якщо перед відставкою кадрові зміни здійснить чинний прем’єр-міністр Гончарук.

За версією ЗМІ, на засіданні також розглядатимуть питання відставки директора НАБУ і генпрокурора.


Теги: ВідставкаПоляков АнтонСлуга НародаРябошапка РусланДепутатиВерховна рада

Дата і час 01 березня 2020 г., 16:32     Переглядів Переглядів: 1814
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.365385