АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Відома тютюнова компанія заявила, що створить із тютюну вакцину проти COVID-19

Читать на русском
Відома тютюнова компанія заявила, що створить із тютюну вакцину проти COVID-19
Відома тютюнова компанія заявила, що створить із тютюну вакцину проти COVID-19

Дочірня компанія British American Tobacco — біотехнологічна Kentucky BioProcessing (США) – розгорнула розробку потенційної вакцини проти COVID-19 і зараз проводить доклінічні дослідження.

Якщо випробування будуть успішними, то за підтримки партнерів та урядових установ можна буде виробляти 1-3 млн доз вакцини щотижня, починаючи вже з червня цього року, передає пресслужба компанії.

Зазначається, що вакцина розробляється з використанням технології швидкої вегетації рослин тютюну. Це дозволяє елементам вакцини акумулюватися в рослинах тютюну за шість тижнів проти кількох місяців використання традиційних методів.

Вакцинні препарати Kentucky BioProcessing також залишаються стабільними при кімнатній температурі, в той час як традиційні вакцини переважно вимагають охолодження.

Отримана таким чином вакцина матиме потенціал для забезпечення ефективної імунної відповіді від разової дози.

«Kentucky BioProcessing вивчає альтернативи використання рослин тютюну. Одна з цих альтернатив полягає в розробці вакцин рослинного походження. Ми прагнемо зробити свій внесок у глобальні зусилля щодо припинення поширення COVID-19 завдяки цій технології», — сказав директор з наукових досліджень British American Tobacco доктор Девід O’Райлі.

Контекст. Kentucky BioProcessing вже провела секвенування гена COVID-19, що дозволило розробити потенційний антиген для вироблення антитіл в організмі. Цей антиген було вбудовано в рослини тютюну для репродукції. Зараз тривають доклінічні дослідження.

British American Tobacco придбала Kentucky BioProcessing у 2014 році через свою дочірню компанію у США — Reynolds American Inc. Мета придбання компанії – використовувати технології Kentucky BioProcessing з екстракції тютюну для розробки нових продуктів, які не використовують процес горіння.

У 2014 році Kentucky BioProcessing стала однією з декількох компаній, які розробили ефективні ліки проти геморагічної лихоманки Ебола.


Теги: ВакцинаKentucky BioProcessingВирускоронавирусЭпидемия коронавирусаBritish American Tobacco

Дата і час 02 квітня 2020 г., 19:16     Переглядів Переглядів: 1741
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.361328