АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Світлана Рекрут може опинитись під увагою слідчої комісії Верховної Ради

Читать на русском
Світлана Рекрут може опинитись під увагою слідчої комісії Верховної Ради
Світлана Рекрут може опинитись під увагою слідчої комісії Верховної Ради

У середу, 17 червня, Комітет Верховної Ради з фінансової, податкової та митної політики схвалив постанову про доповідь голови НБУ щодо діяльності Національного банку у парламенті. 

Про це НВ Бізнес повідомив голова профільного комітету, фракція Слуга народу, Данило Гетманцев.

В одному із пунктів постанови Верховної Ради, окрім інших, зазначається про необхідність доцільності створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках.

Щодо останнього, нагадаємо, що з 18 липня 2019 року директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб призначена Світлана Рекрут. У ФГВ вонапрацює саме з 2014 року, періоду початку перевірки, який закладений у постанові ВР. І саме вона останні 5 років займалась питанням виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Нині ж пані Рекрут всіляко відхрещується від безрезультатно проробленої нею ж самою особисто та її відомством роботи і в усіх гріхах звинувачує бізнеси і особисто їх власників, які брали кредити в банках. При цьому у 2017-2019 роках саме Рекрут очолювала напрям управління активами та реалізації майна неплатоспроможних банків, а також займалась виведенням неплатоспроможних банків з ринку. Тож, могла показати успішні кейси, грамотно та ефективно управляючи активами і реалізуючи майно.

Однак в ці роки, як показує розслідування журналістів Страна.ua, у пані Рекрут були інші турботи. Наприклад, регулярним джерелом доходу у керівниці Фонду гарантування вкладів у 2016-2018 були операції з нерухомістю за непрозорими схемами: дорого продати, дешево задекларувати.

За такою ж схемою були проведені операції на аукціонах, в яких вигравав і отримував за безцінь товари її чоловік. Або ж автомобілі, які не були задекларовані в декларації держчиновниці.

Тож, не виключно й те, що за такими "схемами" нинішня очільниця ФГВ діяла весь той час, як займалася активами та реалізацією майна неплатоспроможних банків. Що й нині демонструє стан Фонду.

Як пише НВ Бізнес, у меморандумі між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) останній звинуватив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у низькому рівні повернення активів, що фактично призвело до банкрутства ФГВ. "Великий обсяг виплат після ліквідації близько 100 банків з 2014 року і низький рівень повернення активів призвели до банкрутства ФГВ", - йдеться у статті видання.

За період роботи у Фонді у Світлани Рекрут були всі шанси показати результативність, а не довести ФГВ до фактичного банкрутства. Але, напевно, щось пішло не так. І зараз основний інструмент оправдування за неякісну роботу – спихання провини на інших і активна піар-компанія у ЗМІ, де Рекрут дає одне за одним інтерв’ю з надією виправдатись.

Однак, Тимчасова слідча комісія з питань розслідування діяльності керівництва ФГВФО вже зовсім скоро покаже, хто чим займався у 2014-2019 роках.


Теги: махінаціїФонд гарантування вкладівРекрут СветланаФГВФЛГетманцев ДаниилНБУКомітет Верховної Ради

Дата і час 19 червня 2020 г., 13:17     Переглядів Переглядів: 3917
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066272