АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Одного з "мінерів" київського мосту "Метро" вже відпустили додому

Читать на русском
Одного з "мінерів" київського мосту "Метро" вже відпустили додому
Одного з "мінерів" київського мосту "Метро" вже відпустили додому

32-річного мешканця міста Вишневе Києво-Святошинського району Віталія Ткаленка, який 1 червня 2020 року на таксі приїхав на столичний мост "Метро" із заздалегідь підготовленим муляжем вибухівки, зателефоновував правоохоронцям з повідомленням про буцімто готовність підірвати транспортну артерію Києва, а згодом був затриманий спецпризначенцями, перевели з КП "Київська міська психоневрологічна лікарня №3", де протягом кількох місяців йому надавалася психіатрична допомога, під цілодобовий домашній арешт.

Відповідне рішення про зміну запобіжного заходу чоловіку, що підозрюється в завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху (ч.2 ст.259 КК України) 2 вересня 2020 року ухвалила слідчий суддя Дніпровського райсуду столиці Оксана Бірса.

З його тексту випливає, що з відповідним клопотанням щодо пом’якшення запобіжного заходу до палацу правосуддя звернувся слідчий Олександр Майборода. Служитель Феміди його погодила та постановила ухвалу, згідно якої зобов’язала негайно звільнити Ткаленка з психіатричної лікарні селища Глеваха та перевести його на під цілодобовий домашній арешт до 1 жовтня поточного року.

Зауважимо, що відповідне рішення було ухвалено через кілька днів після того, як суддя Бірса задовольнила кардинально інше клопотання слідчого Майбороди щодо "псевдомінера" мосту "Метро". 31 серпня 2020 року суддя застосувала до достойника запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах що виключають небезпечну поведінку Ткаленка.

 eiqtiqhdixdant

(Віталій Ткаленко)

Підставою для цього стали констатація під час огляду достойника лікарями "органічного ураження головного мозку з емоційно-вольовою нестійкістю" та покази співмешканки Віталія. Жінка засвідчила, мовляв, останнім часом Ткаленко почав вести асоціальний спосіб життя, ні з ким не спілкувався, виявляв суїцидальні нахили та бажання помститися невизначеному колу осіб. Через день після цього "псевдомінера", який раніше утримувався в одному закладі з іншим "терористом" зі столичного мосту "Метро" Олексієм Белько, випустили з лікарні.


Теги: Мост метроКиївМетромінериТкаленко Виталий

Дата і час 08 вересня 2020 г., 12:46     Переглядів Переглядів: 1125
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.537171