АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Харківський кримінальний авторитет «Ізот» вийшов із СІЗО під заставу 1 млн гривень

Читать на русском
Харківський кримінальний авторитет «Ізот» вийшов із СІЗО під заставу 1 млн гривень
Харківський кримінальний авторитет «Ізот» вийшов із СІЗО під заставу 1 млн гривень

У листопаді 2020 року суд взяв його під варту у справі про скоєнні крадіжки, незаконному поводженні зі зброєю, опору та погрозах працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Так званий «смотрящий» за Харківщиною «Ізот» вийшов зі слідчого ізолятора. Його випустили під заставу в розмірі 1 млн гривень. Заставу за нього внесли.

Про це Police Сontrol Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

 qhiqquidhiqqzant

12 жовтня 2021 року Харківський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника «Ізота» (Ізот Вадим Борисович) на ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова від 30 вересня 2021 року, якою задоволено частково клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 листопада 2021 року та визначення застави у розмірі 1 000 000 грн.

Адвокат подав апеляційну скаргу в якій просив скасувати обраний запобіжний захід та визначений розмір застави та просив обрати новий запобіжний захід, у вигляді домашнього арешту, або зменшити розмір застави до суми 190 320,00 грн.

В обґрунтуванні адвокат посилався на те, що прокурор у своєму клопотанні не навів жодного конкретного доказу щодо наявності ризиків, передбачених КПК, а обмежився лише поверхневим посиланням на відповідні норми КПК. До клопотання прокурора не було додано жодного документа, жодного доказу, який би доводив, викладені у клопотанні доводи сторони обвинувачення. Та на те, що обвинувачений має на утриманні хвору мати похилого віку й при визначені розміру застави судом першої інстанції не було вивчено та взято до уваги майновий стан обвинуваченого, що так само суперечить вимогам КПК.

Суд залишив без задоволення відповдіну апеляційну скаргу адвоката «Ізота».

Окрім цього, у Червонозаводському райсуді Харкова розглядається позов Ізотова Вадима Борисовича до Харківської обласної прокуратури та телеканалу «ICTV» про спростування недостовірної інформації, висвітленої у новині телеканалу під назвою «Затримання смотрящего за Харківщиною – хто такий Вадим Ізотов».

Вимоги у позові:

визнати недостовірною інформацію, поширену прокурором Харківської місцевої прокуратури № 1 Петренком Романом Миколайовичем у програмі «Надзвичайні новини» про те, що Вадима Ізотова було затримано безпосередньо після вчинення ним кримінального правопорушення, пов`язаного з крадіжкою автомобіля;

зобов`язати Харківську обласну прокуратуру спростувати інформацію, поширену прокурором про те, що Вадима Ізотова було затримано безпосередньо після вчинення ним кримінального правопорушення, пов`язаного з крадіжкою автомобіля, у спосіб, у який її було оприлюднено, а саме: шляхом оприлюднення протягом 10 днів з моменту набрання судовим рішенням законної сили у програмі Надзвичайні новини на сайті http://ictv.ua інформації наступного змісту: 

«Повідомляємо, що інформація, поширена прокурором Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 у програмі Надзвичайні новини у відеоматеріалі від 17 листопада 2020 року під назвою Затримання смотрящего за Харківщиною – хто такий ОСОБА_2 , розміщеному на сайті ІНФОРМАЦІЯ_1 про те, що ОСОБА_1 було затримано безпосередньо після вчинення ним кримінального правопорушення, пов`язаного з крадіжкою автомобіля, є недостовірною та не відповідає дійсності

Нагадаємо, затримали «Ізота», котрий кілька років знаходився у розшуку, 12 листопада 2020 року в одному з приватних будинків на території міста Суми. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем переховування «Ізота», його автомобілі та вилучили холодну зброю, кастет, граббер, а також записи із особистими даними та фотографіями діючих оперативних працівників управління карного розшуку.

Також нагадаємо, у березні 2020 року «Ізот» втік від правоохоронців, протаранивши при цьому кілька автомобілів. Тоді він кинув «Lexus» у дворі, де його намагались затримати поліцейські. 

Під час втечі «Ізот» пошкодив майно поліцейського та чинив опір правоохоронцю. Тому відносно «Ізота» поліція відкрила ще справу за ч. 1. ст. 194, ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст.345 КК України

Ще раніше у Харкові «Ізот» щоб підтвердити статус «злодія в законі» здійснював крадіжки з елітних автомобілів. У лютому 2018 року його затримали в Харкові, але через два місяці знову оголосили в розшук.

Також Police Control Ukraineповідомляв про зв‘язки «Ізота» із лісником Пієвим.

policecontrol.info


Теги: СІЗОкримінальний авторитетХарківИзотИзотов Вадимарештзлочинцізлочиникрадіжки

Дата і час 07 листопада 2021 г., 15:51     Переглядів Переглядів: 1043
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.848641