АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 8°C
Харків: 8°C
Дніпро: 8°C
Одеса: 8°C
Чернігів: 9°C
Суми: 8°C
Львів: 4°C
Ужгород: 8°C
Луцьк: 4°C
Рівне: 3°C

Пищевые привычки украинцев: обед из трех блюд и обязательно с хлебом

Читать на русском
Пищевые привычки украинцев: обед из трех блюд и обязательно с хлебом
Пищевые привычки украинцев: обед из трех блюд и обязательно с хлебом

Если уж здесь все продукты обсуждают, позвольте о наболевшем, а не об одной реформе.

То, что наш народ ест - это еще тот ад.

Теоретически у нас есть национальная кухня. Она классна. Да, относительно много жиров и холестерина для того, чтобы быть совсем здоровой, но на фоне немецкой или литовской у нас все и здесь хорошо.

Далее текст на языке оригинала

Проблема в тому, що харчові звички в нас теж часто не українські, а радянські. "Обед из трех блюд", и обов’язково з хлібом та солодким чаєм.

Наші люди закидуються жирами та вуглеводами в кінських дозах, на сніданок, обід та вечерю. Їдять все з хлібом чи бутербродами - окремі родини прихитряються брати хліб навіть до макарон. Як не хліб, то картопля, смажена в олії. Заливають усе майонезом. "М’ясо по-французьки", при погляді на яке француз переплив би Атлантику, олівб’є, пєльмєшки свиниє з маянезегом тричі на день (один раз вареними, один раз смаженими, один раз забутими на плиті). Мівіна. Якщо курятина, то кура гріль. Або копчена в димі Вітчизни.

Столовки радянського зразку - це теж біль. Котлети з хлібу, перловка, розсольник (з перловки), узвар з сухофруктів, що сам Лисенко вирощував, м’ясна підлива з волокнами з тушонки, яка на Кубу в 62-му не доїхала, рибні очі в томаті, кава з молочною пінкою. Ні, не з тою, так, з тою.

Десерти? Цукор з цукром зі згущьонкою та крихтами молочного шоколаду.

Випити? Горілочка! Діточкам газировочки!

А оскільки попит породжує пропозицію, то у нас до останнього часу було дуже важко, наприклад, купити не пересолений снек чи не пересолощений десерт. Зато майонезів - окремі ряди супермаркету.

А потім диво дивне! Як так трапляється, що наш хлоп з 35 схожий на німецького пенсіонера, тільки зубів менше? Чому у нас купа чоловіків в 48 коньки відкидають від серцево-судинних? Певно, то все через низькі доходи та погану екологію. Наливай!

Цю фігню потрібно переробляти. Поступово, вкрадливою пропагандою. Я дуже радий, що в Україні все більше класних закладів, де готують справді чудову їжу. Потрібно лише дочекатися, доки і до всіх кухонь доповзе.

Виктор Трегубов


Теги: КухняУкраїнцісуспільствоїжа

Дата і час 13 січня 2022 г., 22:56     Переглядів Переглядів: 2228
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus
04 листопада 2025 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Чи вірите ви, що Дональд Трамп зможе зупинити війну між Росією та Україною?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.041895