АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Громади УПЦ МП у Львові і Червонограді перейшли до ПЦУ

Читать на русском
Громади УПЦ МП у Львові і Червонограді перейшли до ПЦУ
Громади УПЦ МП у Львові і Червонограді перейшли до ПЦУ

У Львівській області дві громади Української православної церкви, що належали до Московського патріархату, перейшли у підпорядкування Православної церкви України. Це чоловічий монастир у Львові та парафія у Червонограді.

Про рішення парафії з Червонограда повідомили 20 березня на сторінці Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України.

«17 березня митрополит Львівський і Сокальський Димитрій прийняв в єпархіальному управлінні настоятеля Свято-Покровського храму м. Червонограда, протоієрея Ігоря Деркача, який разом з громадою УПЦ МП вирішили перейти до складу Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України. Владика відповідним розпорядженням та наказом задовільнив прохання отця-настоятеля та громади», – повідомили на сторінці єпархії.

Щодо рішення ще однієї церкви стало відомо 20 березня, його ще не оголосили офіційно. Але його підтвердив член Синодальної комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ Андрій Смирнов. У мережі з’явилось відео, в якому настоятель Львівського Свято-Воскресенського Новоафонського чоловічого монастиря, що розташований у Львові на вул. Пекарській, Йов Ольшанський пояснює своє рішення.

«Коли я звернувся з проханням якось реагувати, то Владика Філарет [львівський митрополит УПЦ МП - ред.] мене лише заспокоював, сказав, що я психічно неврівноважена людина. Але коли я настояв, що і громада мене підтримує у тому, що ми не хочемо перебувати у лоні Московського патріархату, почалися дуже негарні речі. Мене почали залякувати і шантажувати. І це вже було останньою краплею», – сказав настоятель монастиря Йов Ольшанський.

Йов Ольшанський наголосив, що рішення прийняв за погодженням з громадою монастиря. 20 березня під час літургії настоятель оголосив, що громада переходить під юрисдикцію митрополита Львівського ПЦУ Макарія.


Теги: Ольшанский ЙовСмирнов АндрейДеркач ИгорьМосковский патриархатПравославна Церква України (ПЦУ)Львівська областьрелігія

Дата і час 20 березня 2022 г., 23:04     Переглядів Переглядів: 834
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.10057