АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Повернення «блудного Кирила», або перші тижні війни «ефективного менеджера» Тимошенка

Читать на русском
Повернення «блудного Кирила», або перші тижні війни «ефективного менеджера» Тимошенка
Повернення «блудного Кирила», або перші тижні війни «ефективного менеджера» Тимошенка

У ніч на 24 лютого російські війська почали вторгнення в Україну. Путін розраховував на те, що за кілька годин його танки увійдуть у Київ - президент Зеленський або втече, або його просто знищать ДРГ.

Плани росіян зламали ЗСУ, а Зеленський попри небезпеку і пропозиції союзників евакуюватися залишився у столиці України, щоб очолити боротьбу проти другої армії світу. Президент демонструє справжнє лідерство і міцно тримає руку на пульсі подій на фронтах - про це пишуть ЗМІ не лише в Україні, а й у всьому світі.

Утім, спостережливі журналісти одразу помітили відсутність в оточенні Глави держави персонажа, який у мирні часи був буквально «у кожній діжці затичкою» - Кирила Тимошенка.  

Про те, що «інфраструктурний геній» перші дні вторгнення «пересиджував» точно не в Києві, написали й журналісти «Української правди».

«У перші кілька днів війни Тимошенка у Києві не було, але згодом він повернувся і поступово набирає обертів, в тому числі медійно. Наприклад, через брак публічності напросився поїхати на переговори в Стамбул у складі української делегації», - повідомляє видання.

Цікаво, куди ще «напросився» Тимошенко після повернення у Київ? Якщо вірити виданню «Политика Страны», яке після санкцій РНБО «переїхало» жити у Телеграм, перша поява Тимошенка в публічному просторі датується 6 березня. Тобто через 10 днів після початку бомбардування столиці.

Оскільки на той час топ-менеджери у владі вже розділили  між собою ділянки управлінського фронту, Кирило після «реінкарнації» вирішив «відкусити» від кожного потрохи.

Спочатку Тимошенко втрутився у зону відповідальності Ірини Верещук - почав з якогось дива дублювати інформацію про евакуаційні коридори. Згадайте - брифінги віце-прем’єрки двічі на день про евакуаційні коридори та їхні результати стали вже традиційними. Аж тут  «як дідько з табакерки» вискочив Тимошенко. 

«Замглавы Офиса президента Кирилл Тимошенко публикует видео автобусов, которые уже выехали из Запорожья в Мариуполь, чтоб эвакуировать людей. Но, как мы уже писали, с объявленной эвакуацией пока много непонятного. Но дай Бог, чтоб сегодня все получилась.Потому что в осажденном Мариуполе нарастает гуманитарная катастрофа», - раптом пише «Політика Страни» 6 березня. 

А вже 13 березня ОП публікує відео, як Михайло Подоляк, Давід Арахамія та Кирило Тимошенко з кавою гуляють по спорожнілому Києву. 

Далі - більше. Всюдисущий Кирило вирішив спробувати себе у міжнародній політиці. І як вже повідомила УП, «напросився» у переговорну делегацію 29 березня. 

Паралельно 17 березня Тимошенко завів власний телеграм-канал, в якому нарешті згадав про безпосередню зону своєї відповідальності - регіональну політику. 

Та й правда - це ж не перші дні війни, коли місцеві органи влади, керівники громад у поямому сенсі слова на свій страх і ризик ухвалювали складні, іноді трагічні рішення. Евакуація, окупація, руйнування, гуманітарна катастрофа. Де тоді був «куратор регіональної політики» Кирило Тимошенко? 

Зате тепер він по кілька разів на день публікує у своєму телеграм-каналі новини про гуманітарку, евакуаційні коридори та початок відновлювальних робіт. Воістину - «нагородження непричетних»…

Але навряд чи такий «креативний» ділок, як Кирило Тимошенко (він ніколи особливо цю «креативність» і не приховував) обмежується «другими ролями». 

Ось, приміром, дивна історія про дозвіл виїхати за кордон цілої  групи «медійників», який підписав міністр культури та інформаційної політики Ткаченко. 

Джерела з Банкової натякають, що Кирило Тимошенко як «куратор інформаційної політики» безпосередньо має відношення до появи і формування цього списку. 

Кому ж попри воєнний стан дозволили виїхати за кордон? Можливо, репортери та оператори, які будуть знімати сюжети про українських біженців у Польщі? Якби ж то. 

Ось бачимо у цьому списку Антона Нікітіна. Це - брат  багаторічної очільниці телеканалу «Інтер» Ганни Безлюдної. Один з ідеологів просування «русского міра» і «побєдобєсія» в інформаційному просторі України. Пам’ятаєте концерти на Інтері кожного 9 травня? Оці всі «безсмертні полки» і «спасибо дєду за Побєду»? Їх організовував Антон Нікітін. 

А ще він - багаторічний головний редактор української редакції журналу РПЦ «Фома». Регулярно знімає документальні фільми для РПЦ, які перемагають на фестивалі «Покров» одіозного підсанкційного у США регіонала Андрія Деркача. Зокрема, знімав і «ювілейне» кіно про Кирила Гундяєва. 

До речі, разом з Нікітіним у списку «на виїзд» є і режисер Костянтин Онищенко - саме з ним Нікітін у 2021 році отримав чергову премію за черговий «православний» фільм для РПЦ. 

Ще одне відоме прізвище у списку - син скандальної телеведучої Наталії Влащенко, яка багато років була не тільки обличчям, а й головним ідеологом телеканалів Медведчука. І от дивним чином Сергій Влащенко у статусі «головного продюсера» теж отримав дозвіл на виїзд за кордон. Кажуть, він зараз у Парижі.  

Загалом у цьому рятівному списку кілька десятків «медійників» - чоловіків призовного віку. Можна припустити, що у відповідь на таку «послугу» організатори списку отримали чимало медійних «плюшок». І якщо Кирило Тимошенко стане частіше з’являтись в ефірах «єдиного телемарафону» як дууууже ефективний керівник - значить, домовленості працюють.  

Ще одна зона інтересу Тимошенка як головного бенефіціара програми «Велике будівництво» - це Віктор Медведчук. Антикорупційні журналісти неодноразово писали про те, що саме Новошахтинський НПЗ в Росії, який фактично належить куму Путіна, попри санкції постачав бітум для будівництва доріг в Україну. Можна припустити, що Медведчук знає чимало секретів, пов’язаних із оборудками навколо «Великого будівництва». І Кирило Тимошенко зараз як ніхто зацікавлений, щоб Медведчук цими секретами не ділився зі слідчими. 

Бо попереду ще ж маячить багатомільярдна допомога Заходу на відбудову України. Це дуже ласий шматок грошей, і персонажі на зразок Тимошенка таке точно не пропускають.  

Журналісти «Української правди», які віддали належне сміливості та мужності президента Володимира Зеленського і його команди, недарма натякають у фіналі своєї статті на когось, хто готовий знову повернути «схематоз» у коридори влади. 

«Перший шок минув. Влада поступово повертається до звичної форми роботи – те, що називається «в офлайн». Важливо, щоб разом з ними в офлайн не повернулися старі інтриги, політичні усобиці та бажання під ширмою війни задовольнити свої давні «шкурняки» та амбіції», - пишуть журналісти. 

Цікаво, кого вони мають на увазі?

Автор: Євгенія Гончаренко


Теги: Верещук ИринаКорупціяВлащенко СергейОнищенко КонстантинВлащенко НатальяДеркач АндрейНикитин АнтонбитумСанкціїНовошахтинский НПЗМедведчук ВікторМедведчук ВикторМедведчукВелике будівництвоВладаЗеленскийПутинагресія РосіїВійнаТимошенко Кирилл

Дата і час 16 квітня 2022 г., 10:42     Переглядів Переглядів: 6237
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.195762