АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

На фронті загинули двоє братів із Закарпаття, третій поранений

Читать на русском
На фронті загинули двоє братів із Закарпаття, третій поранений
На фронті загинули двоє братів із Закарпаття, третій поранений

На Закарпатті в одній сім’ї із трьох братів двоє віддали свої життя за Україну, а третього важко поранено. Так, днями поховали бійця Олександра Щадея, який загинув під Бахмутом. А буквально півтора місяця тому попрощалися із його старшим братом Віталієм Щадеєм, який також загинув на фронті. Третій брат, Сергій, зараз у шпиталі.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Два брати віддали свої життя за Україну

У селі Боронява Хустського району Закарпатської області місцеві жителі не можуть прийти до тями від страшної звістки. Днями на Донеччині під Бахмутом загинув 45-річний Олександр Щадей. Він став другим сином у сім’ї, хто віддав своє життя за Україну.

На початку червня на фронті загинув його старший брат, 50-річний Віталій Щадей. А наймолодший брат, 33-річний Сергій зараз перебуває в одеському шпиталі. Він сильно поранений, у нього пошкоджене око, ймовірно, йому потрібна реабілітація за кордоном.

Середній брат Олександр Щадей загинув нещодавно під Бахмутом eiqrkiktieant

У старших братів залишилися сини

У селі розповідають, що всі три брати на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пішли воювати. Віталій та Сергій записалися до Хустської тероборони, пізніше їх відправили на фронт.

А Олександр довгий час жив у іншій області та повернувся на Закарпаття вже на початку війни. Він також вирушив у військкомат і пішов воювати.

Старший брат Віталій Щадей загинув на початку червня.

"Батько братів Іван Щадей при Союзі був головою колгоспу в селі. Відома та шанована людина. Зараз він вже у похилому віці і, на жаль, самостійно не може пересуватися. Мама братів все життя займалася вихованням дітей. У них ще є дочка, але, на жаль, у неї проблеми зі здоров’ям. Зараз мама дуже важко переживає горе, що звалилося на неї, відразу втратити двох синів. І третьому тепер теж потрібне піклування", – розповідає одна з місцевих мешканок.

У старшого Віталія залишилися дружина, два сини, Олександр має сина від першого шлюбу. У молодшого Сергія немає своєї родини. До війни Сергій та Віталій їздили на заробітки до Європи.

У селі кажуть, що родина роботяща, а батьки виховали своїх дітей патріотами України. І тепер вони заплатили дуже високу ціну за любов до батьківщини.


Теги: ЗакарпаттяНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 28 липня 2022 г., 16:20     Переглядів Переглядів: 2406
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.319804