АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Багдад ввели війська через масштабні протести

Читать на русском
У Багдад ввели війська через масштабні протести
У Багдад ввели війська через масштабні протести

Міністерство оборони Іраку заявило, що збройні сили увійшли до Багдада для забезпечення правопорядку. Силовики будуть присутні у столиці через масштабні протести. 

При цьому в уряді пообіцяли не використовувати проти демонстрантів бойові та гумові кулі, а також димові шашки. Про це повідомляє Al Hadath.

За словами прем’єр-міністра Іраку Мустафи аль-Каземі, служби безпеки повинні будуть убезпечити місця скупчення протестувальників від провокацій. Зокрема, силовики стежитимуть, щоб мітингувальники не використовували зброю та не завдавали шкоди місцевій інфраструктурі.

У міністерстві оборони додали, що обов’язок сил безпеки полягає в тому, щоб захищати демонстрантів, охороняти громадську та приватну власність, запобігати будь-яким порушенням безпеки та затримувати зловмисників, які намагаються дестабілізувати безпеку, використовуючи обставини.

У свою чергу іракська служба безпеки заявила, що військові довели свою лояльність Іраку за будь-яких обставин, зазначивши, що служби безпеки та військові не втручаються у політичні справи. 

Зазначимо, що прихильники шиїтського імаму Муктади ас-Садра увірвалися до будівлі парламенту, розташованої в Зеленій зоні Багдада, що особливо охороняється. Вони виступають проти висування на посаду прем’єр-міністра Іраку Мухаммада ас-Судані.

Протестувальники заявили, що не покинуть будівлю парламенту доти, доки не будуть виконані всі їхні вимоги. Основними з них є розпуск законодавчого органу влади та створення перехідного уряду, в якому не буде осіб, причетних до корупції. Крім того, активісти наполягають на зміні керівництва Верховної судової ради, яка перешкоджає проведенню реформ. 

Політична криза в Іраку тягнеться з минулої осені. Тоді за підсумками парламентських виборів політичні сили країни не змогли сформувати новий уряд. Весною 2022 року з парламенту країни Іраку вийшов найбільший блок, очолюваний Муктадою ас-Садром.


Теги: військапротестыпротестивойскаБагдадИрак

Дата і час 01 серпня 2022 г., 16:24     Переглядів Переглядів: 2112
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.080677