АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

"Панаєхалі": в Одесі охоронець пологового напав на чоловіка з дитиною через українську мову

Читать на русском
"Панаєхалі": в Одесі охоронець пологового напав на чоловіка з дитиною через українську мову
"Панаєхалі": в Одесі охоронець пологового напав на чоловіка з дитиною через українську мову

В Одесі охоронець пологового будинку №7 накинувся на лідера місцевої рок-групи "Друже Музико" та педагога Максима Трубнікова, який зайшов на територію закладу зі своєю трирічною дитиною.

Охоронцю не сподобалося, що чоловік розмовляв українською мовою . Слід зазначити, що це сталося у День Незалежності України. Про це повідомив волонтер Роман Стеблевський , який опублікував розповідь друга постраждалого.

У Максима Трубнікова народилася дочка 23 серпня і він наступного дня пішов до пологового будинку зі старшою дочкою Квітославою, щоб дружина показала немовля через вікно. Коли зайшли на територію пологового будинку, до них підбіг місцевий охоронець. За словами чоловіка, цей охоронець почав кричати при дитині, тому що вони зайшли на територію пологового будинку через відчинені ворота, на яких, як виявилося, було написано "Вхід заборонено".

"Пройшли через відчинені ворота двору і попрямували у бік того вікна. Раптом звідкись вискочило "тіло" якогось охоронця, який без жодних пояснень став у грубій формі, при трирічній дитині, кричати, щоб Максим забирався геть за ворота. Власне, як потім виявилося, на воротах, які були відчинені навстіж, через які їздили автомобілі, ходили інші люди, висіла табличка про заборону входу", - йдеться у повідомленні.

Чоловік відповів охоронцю українською, після чого той обурився і почав говорити, що він "не розуміє".

"Тіло" почало обурюватися цим і кричати, що мовляв, "Панаїхали", "не розумію", "Одеса завжди розмовляла російською". Тобто, в День Незалежності України, в українській Одесі якесь сепарське "тіло" почало повчати корінного одесита, як йому розмовляти на своїй землі, у своїй країні", – додали в повідомленні.

Після цього охоронець накинувся на Максима у присутності дитини. Чоловік звернувся до правоохоронців. Інцидент зафіксували камери відеоспостереження.

У самому пологовому будинку заявили, що цього охоронця нібито звільнили. Причиною звільнення вони вказали не бійку, а саме "недотримання робочого місця Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

мовний скандал eiqruidehirzant


Теги: ДітиДетиУкраїнська моваУкраинский языкНападениеРоддомОдесаОхранникиОдесса

Дата і час 25 серпня 2022 г., 19:48     Переглядів Переглядів: 2903
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.752291