АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У ГУР розповіли, скільки ракет залишилося у Росії

Читать на русском
У ГУР розповіли, скільки ракет залишилося у Росії
У ГУР розповіли, скільки ракет залишилося у Росії

У Росії залишилося менше половини тих ракет, які в неї були до початку війни з Україною. Високоточна зброя в них уже межі.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

"За нашими підрахунками, у них залишилося не більше 45% тих ракет, які були до початку війни", - сказав він.

За його словами, особливо складна у них ситуація із "Іскандерами". "Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше. Складна ситуація з тими ж "Калібрами", це досить ефективна ракета, але їх кількість не така велика. Через це вони використовують ці X- 22 та С-300 у наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються", - додав він.

Як зазначив Скибицький, високоточна зброя у Росії вже є на межі. "За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими самими "Іскандерами". Тому вони будуть використовувати інші засоби поразки. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч"" - це те, що дає змогу здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів", - додав він.

"Ми бачимо, що противник якраз інтенсивно обстрілює цими системами Миколаїв, Запорізьку область, Харків. Цими системами вони намагатимуться зруйнувати нашу інфраструктуру, об’єкти тепломережі, бойові порядки та завдати психологічного тиску на наше місцеве населення. Вони розуміють: якщо не буде тепла, той настрій населення буде зовсім іншим", - сказав Скибицький.

За його словами, гіперзвукових ракет "Кинжал" залишилося "мало, 30-40 штук".

"Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли у масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукову зброю", - сказав Скибицький.


Теги: Гиперзвуковая ракетаРакетные ударыРакетні удариСкибицкий ВадимРосіяВійнаВторжениеНапад Росії на УкраїнуВойнаГУР МОРоссия

Дата і час 27 серпня 2022 г., 11:15     Переглядів Переглядів: 2146
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.226397