АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Україна має намір конфіскувати активи наближеного до кола Путіна російського олігарха: коли буде рішення

Читать на русском
Україна має намір конфіскувати активи наближеного до кола Путіна російського олігарха: коли буде рішення
Україна має намір конфіскувати активи наближеного до кола Путіна російського олігарха: коли буде рішення

Голова міністерства юстиції України Денис Малюська анонсував перше рішення щодо конфіскації майна російського олігарха вже у вересні. Ним має стати "наближений до кола Путіна" Володимир Євтушенков.

Про це повідомила пресслужба міністерства. Там зазначили: за словами Малюськи, відповідний позов уже подано до суду.

"Закон встановлює вкрай стислі терміни для розгляду такої справи: 10 днів – у суді першої інстанції та 5 днів – в апеляційному. Технічно, вже у вересні ми матимемо рішення суду, яке набуде законної сили, та активи Євтушенкова в Україні перейдуть у дохід держави – якщо наш позов буде задоволений судом та підтриманий апеляційною інстанцією", – розповів міністр.

Він наголосив: Євтушенков "очевидно відповідає всім ознакам", які визначені законом для того, щоб накласти на нього санкції. А саме:

  • наближений до політичного керівництва РФ;

  • підтримує та фінансує агресію проти України;

  • виробляє зброю для російської армії.

"Євтушенков – людина, наближена до кола Путіна, має власність у російських підприємствах, залучених у виробництво зброї, виробів військового призначення. Зокрема, його частка є у виробництві безпілотників "Орлан", якими активно користуються росіяни у війні проти України", – розповів міністр.

Він зазначив: в Україні ж Євтушенков контролює кілька компаній, яким належить досить велика кількість нерухомості. "Більшість таких – у Запоріжжі. Встановити ринкову ціну цих об’єктів буде складно. Але очевидно, що вона значно зросте після нашої перемоги", – пояснив Малюська.

Разом з тим, підкреслив він, конфіскація майна Євтушенкова стане важливою не з точки зору "грошей, які ми отримаємо в бюджет" – адже ця сума "не буде критично важливою, аби змінити хід війни". Головним же, за його словами, стане поданий приклад Заходу, де перебуває левова частка активів російських олігархів або топ-чиновників.

"Це може змінити хід війни. Бо вони ці активи втрачатимуть, усередині Росії підвищуватиметься градус напруги, і це матиме суттєві наслідки для того, щоб похитнути режим Путіна", – пояснив міністр.


Теги: ПутинУкраїнаУкраинаолігархиЕвтушенков ВладимирРоссийские олигархиИмуществоМіністерство юстиції УкраїниМинюстМалюська Денис

Дата і час 28 серпня 2022 г., 20:06     Переглядів Переглядів: 1928
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.070776