АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

НАБУ оголосило підозру свиті олігарха Коломойського, яка висмоктала з «Укрнафти» 13,3 млрд грн

Читать на русском
НАБУ оголосило підозру свиті олігарха Коломойського, яка висмоктала з «Укрнафти» 13,3 млрд грн
НАБУ оголосило підозру свиті олігарха Коломойського, яка висмоктала з «Укрнафти» 13,3 млрд грн

Сам Ігор Валерійович поки не торкається.

НАБУ та САП 2 вересня повідомили 8 осіб про підозру у заволодінні майном та коштами ПАТ «Укрнафта» на суму понад 13,3 мільярда гривень, пише Злочинності.НЕТ із посиланням на повідомлення прес-служби НАБУ.

Серед підозрюваних:

- колишній голова правління ПАТ "Укрнафта";

- колишня заступник керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- та газопереробки;

- колишня керівниця відділу контролю за обліком та постачанням нафти та нафтопродуктів;

– колишні директори 5 комерційних підприємств.

Видання нагадує, що більшість акцій "Укрнафти" належить "Нафтогазу України". 42% акцій належить структурам, пов’язаним із олігархом Ігорем Коломойським .

За даними слідства, протягом березня-серпня 2015 року низка фірм була визнана переможцями на аукціонах з продажу нафти. ПАТ «Укрнафта» укладала з ними договори купівлі-продажу та здійснила постачання сировини на суму 10,7 мільярда гривень.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, постачання нафти здійснюється лише після повної оплати замовником, тобто «Укрнафта» не мала законних підстав постачати продукцію без отримання коштів. Незважаючи на це, сировина була поставлена, перероблена на Кременчуцькому НПЗ, а виготовлені нафтопродукти реалізували на АЗС по всій країні.

Крім того, у липні 2015 року "Укрнафта" уклала 52 договори купівлі нафтопродуктів з іншою компанією з термінами постачання до кінця 2015 року, сплативши авансом їх вартість у сумі понад 2,57 мільярда гривень. Пізніше було укладено додаткові угоди, щодо яких терміни постачання продовжили до кінця 2018 року. Однак у результаті Укрнафта нафтопродукти так і не отримала. Як встановили детективи, витрачені кошти було виведено за кордон на рахунки низки офшорних компаній. Загальна сума майна та коштів за двома епізодами становить понад 13,3 мільярда гривень.

Раніше НАБУ досягло через суд анулювання 60 угод майже на 3 млрд грн, укладених між ПАТ «Укрнафта» та однією з компаній-постачальників нафтопродуктів – ТОВ «Котлас». За даними слідства, компанії, з якими укладалися договори про постачання нафти, пов’язані з компаніями групи «Приват».


Теги: ООО КотласКременчугский НПЗКабминНафтогаз УкраїниНафтогазНАК НафтогазУкрнафтаОлигархиПідозраподозрениеКоломойскийСАПНАБУ

Дата і час 03 вересня 2022 г., 18:03     Переглядів Переглядів: 2521
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066666