АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Луцьку шахрай, який представлявся масоном, засуджений до 7 років в’язниці

Читать на русском
У Луцьку шахрай, який представлявся масоном, засуджений до 7 років в’язниці
У Луцьку шахрай, який представлявся масоном, засуджений до 7 років в’язниці

У Луцьку шахрая Івана Братченю, який вимагав гроші, вдавав члена таємної масонської ложі, засудили на 7 років.

Про це редакція 368.media дізналася із вироку місцевого суду за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК.

За матеріалами справи, у червні 2015 року обвинувачений озвучив потерпілому неправдиву інформацію про те, що є представником закритої англійської головної масонської ложі, члени якої в Україні проводять роботу з підготовки та працевлаштування кадрів на найвищі керівні посади в державі України. Пообіцяв співрозмовнику, що його кандидатуру вивчено та викликало особливий інтерес до однієї з найвищих посад в уряді.

Умовою співробітництва та членства у ложі та подальшого працевлаштування на керівну посаду є передача 150 тис. доларів як членський внесок керівникам ордена, а також для оплати обов’язкового навчання у США та Великій Британії.

За період менший за рік потерпілий видав 135 тис. доларів, причому 50 тис. він позичив у свого колеги. Братченя, дізнавшись про заможного товариша потерпілого, перейшов також на нього і з аналогічною легендою виманив 135 тис. доларів.

Беручи гроші, обвинувачений запевняв, що вже активно відбувається підготовка до від’їзду на навчання, де заплановано особисту зустріч із представником ордена «Масонів» із родини Ротшильдів. Однак потім перестав виходити зв’язок.

Перший потерпілий встиг порадити цю аферу своєму знайомому, який шукав роботу. Останній також дізнався, що Братченя за 200 тис. доларів може допомогти з працевлаштуванням у Кабінеті міністрів, що його дуже зацікавило. Однак пізніше зрозумів, що це шахрайство і звернувся до прокуратури із заявою про скоєння злочину. На початку липня 2020 року у приміщенні літнього кафе «Лех у свата» він передав Братчені гроші.

У судовому засіданні Братченя провину не визнав. Він називає це кримінальне провадження сфабрикованим у зв’язку з його політичною діяльністю. Фінансами двох потерпілих він не заволодів. А 200 тис. доларів, які йому передали перед затриманням, вважав вступним внеском до політичної партії, яку планували створити разом із двома іншими потерпілими.

На Волині Братченя відомий як керівник обласної організації «Демократичної партії», а також директор колективного підприємства «Гомон» та ПП «Родол та В».

Суд вважає провину чоловіка доведеною. Чоловіка засудили до 7 років ув’язнення з конфіскацією всього майна. Братченя утримується під вартою. Двом потерпілим, які віддали йому свої гроші, суд задовольнив цивільні позови до обвинуваченого на 3,3 та 3,7 млн. гривень.


Теги: Братченя ИванМасонская ложавимагання грошейВымогательствоМасонмасоныМошенничествоМошенникиШахрайствоШахраїЛуцк

Дата і час 04 вересня 2022 г., 18:57     Переглядів Переглядів: 2381
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.120133