АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Замість заборони. Болгарія підвищує вартість візи для росіян

Читать на русском
Замість заборони. Болгарія підвищує вартість візи для росіян
Замість заборони. Болгарія підвищує вартість візи для росіян

Болгарія скасовує дешеві візи для російських туристів. Тепер за допуск до країни доведеться сплачувати 80 євро замість 35 євро.

Таке рішення пов’язане із загальноєвропейськими домовленостями про обмеження для туристів із РФ на території блоку, повідомляє euractiv.com .

Росіяни володіють 100 тисяч об’єктів нерухомості біля моря в Болгарії

Про новий підхід до туристів із Росії повідомив виконувач обов’язків міністра туризму Ілін Димитров в інтерв’ю болгарському національному телебаченню.

Спочатку візи коштували 80 євро, але у свій час для росіян вартість знизили до 35 євро. Тепер знижку вирішили скасувати, але повної заборони на поїздки Болгарія запровадити не може.

"Це рішення ЄС, з яким ми не повністю згодні, але як члени спілки ми повинні його дотримуватися", - зазначив глава відомства.

За даними чиновників, з початку року Болгарію відвідало понад 60 тисяч росіян, незважаючи на відсутність прямих рейсів після закриття неба ЄС через вторгнення Росії в Україну.

"У росіян близько 100 000 об’єктів нерухомості вздовж нашого узбережжя Чорного моря. Вони в’їжджають через Туреччину, платять серйозні гроші, щоб дістатися Болгарії, але все одно прибувають", - сказав Димитров.

Житлову програму для українських біженців у готелях можуть продовжити

Болгарія серед інших країн ЄС відчинила двері для хвилі українських біженців, яких розмістили в готелях на узбережжі Чорного моря. Наприкінці травня розпочалася програма розселення українців у відомчі готелі та пансіонати.

За словами Димитрова, зараз у готелях Болгарії залишаються жити близько 20 тисяч біженців. Влада думає над тим, щоб продовжити житлову програму з розміщення українців до кінця жовтня.

Поки що головне завдання уряду — розплатитися з готельєрами за цією програмою. Спершу їм платили з бюджету країни, а потім уже надійшли гроші від ЄС.

Власникам готелів сплатять усі витрати, пов’язані із розміщенням українців. Але спочатку перевірять, чи не було зловживань.

"Наприкінці програми буде період 10 днів, і будь-хто охочий зможе подати скаргу. Якщо є помилка, її буде виправлено", - зазначив чиновник.


Теги: УкраїнціУкраинцыбеженцыЄвросоюзЕвросоюзвізиросіяниТуристиТуристыРоссияневизыБолгаріяБолгария

Дата і час 05 вересня 2022 г., 18:06     Переглядів Переглядів: 1871
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.502669