АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

ЗМІ: Армія РФ виявилася залежною від мікрочіпів США

Читать на русском
ЗМІ: Армія РФ виявилася залежною від мікрочіпів США
ЗМІ: Армія РФ виявилася залежною від мікрочіпів США

Російська оборонна промисловість гостро потребує мікрочипів, які випускають США та їх союзники.

Про це повідомляє Politico із посиланням на список елементів, необхідних Москві для виробництва сучасної зброї.

Списки електроніки, необхідної російській оборонці, складає українська влада. Вона просить західних партнерів не допустити потрапляння цих технологій в РФ.

Один із таких списків, судячи з усього, потрапив у розпорядження Politico. Видання уточнює, що не змогло незалежно підтвердити справжність документа, але два військові експерти підтвердили, що Росія може потребувати перелічених у ньому чіпів.

Документ складається з трьох списків. У першому перераховані чіпи, яких критично не вистачає, у двох інших — деталі, які також потрібні, але їх постачання не є такими критичними.

У першому списку представлена переважно продукція американських компаній Marvell, Intel, Holt, ISSI, Microchip, Micron, Broadcom і Texas Instruments. Крім того, у документі перераховуються виробництва з Німеччини, Нідерландів, Великобританії, Тайваню та Японії.

Видання зазначає, що, на перший погляд, у Росії не повинно бути можливості придбати чіпи, яких вона потребує найгостріше. Раніше Москва купувала їх у США, ЄС та Японії, проте після початку війни ці країни призупинили постачання високих технологій до Росії. Замість них постачання міг би здійснювати Китай, але, судячи з даних, які є в розпорядженні США, поки не робить цього.

Politico уточнює, що у крайніх випадках російські інженери розв’язують проблему дефіциту чіпів, розбираючи побутову техніку, наприклад, холодильники.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у розмові з Politico сказав, що війна досягла переломного моменту, коли технологічна перевага виявляється вирішальною. Він додав, що за даними Києва, Росія витратила майже половину свого арсеналу.

При цьому з деяких озброєнь запаси скоротилися до кількох десятків одиниць. Наприклад, у Києві вважають, що гіперзвукових ракет, у яких використовуються сучасні технології, у РФ залишилося лише близько 40.

 eiqrdidqziqrant


Теги: ВооружениеШмыгаль ДенисРосійська арміяРоссийская армияМикрочипыСШАРосіяРоссия

Дата і час 06 вересня 2022 г., 21:54     Переглядів Переглядів: 2189
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.551988