АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Запорізьку АЕС повністю зупинено - Енергоатом

Читать на русском
Запорізьку АЕС повністю зупинено - Енергоатом
Запорізьку АЕС повністю зупинено - Енергоатом

У ніч проти неділі 11 вересня енергоблок №6 Запорізької АЕС відключили від енергомережі. Наразі триває підготовка до його переходу в холодний стан.

Про це повідомляє "Енергоатом" у Telegram .

"Остання три доби 6-й енергоблок працював у режимі острова, заживаючи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт), оскільки через російські обстріли були пошкоджені всі лінії зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою України", - йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що напередодні увечері після поновлення працездатності однієї з ліній зв’язку електроживлення власних потреб ЗАЕС стало можливим відключення від енергосистеми України.

"Було прийнято рішення про відключення енергоблоку №6 та переведення його в найбільш безпечний стан - холодний зупин. У разі повторного пошкодження ліній зв’язку з енергосистемою, ризик чого залишається великим, харчування власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів, термін роботи яких обмежений технологічним. ресурсом та обсягами дизельного палива", - йдеться в повідомленні.

В "Енергоатомі" наголосили, що вживають усіх можливих заходів, щоб організувати постачання на ЗАЕС додаткових партій дизельного пального.

"Для запобігання аварійній ситуації на станції необхідно припинити рашистські обстріли ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв’язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення та безпечну роботу ЗАЕС", - йдеться у повідомленні.


Теги: ЕнергоатомАЭСЗапорожская АЭСЗапорізька АЕСЗАЭСЗАЕСЭнергоатом

Дата і час 11 вересня 2022 г., 09:26     Переглядів Переглядів: 2277
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065204