АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати

Читать на русском
ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати
ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати

Український офіцер звернувся до росіян, яких після указу про проведення часткової мобілізації у РФ почали масово призивати на війну проти України.

Військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України Юрій Кочевенко показав знайдені на одній лише російській позиції десятки рапортів про відмову воювати, написаних російськими окупантами.

У пояснювальних, які росіяни також писали масово, окупанти пишуть про величезні втрати, відсутність артпідтримки з боку РФ та влучні й потужні удари української артилерії та авіації. Відео, в якому Кочевенко зачитує знайдені рапорти та пояснювальні, він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Це звернення до тих росіян, які зараз, вільно чи не вільно, йдуть на призовні пункти. Ви питаєте, де поділася хвалена "друга армія світу" і чому потрібна мобілізація. Ось одна з відповідей. Ці документи написані російськими солдатами власноруч. Їм, на відміну від багатьох їхніх товаришів, що лежать в українській землі, ще пощастило. І це тільки те, що написано в офіційному документі. Реальність для них набагато жахливіша. Росіяни, зрозумійте і усвідомте - вас тут чекає тільки смерть", – написав Кочевенко у коментарі до відео.

На відео він продемонстрував чималу пачку рапортів від російських військовослужбовців про відмову брати участь у "спеціальній військовій операції", тобто у війні, розв’язаній Росію проти України. Ці рапорти, наголосив Кочевенко, знайдено українськими воїнами лише на одній з російських позицій, яку раніше тримали військовослужбовці 5-тої окремої танкової бригади з Улан-Уде.

У рапортах, які було покинуто замполітом на позиціях, російські окупанти пишуть, що відмовляються від участі у "СВО", від виконання бойових задач та розпоряджень командирів і хочуть розірвати контракти попри встановлену за це кримінальну відповідальність згідно законодавства РФ.

ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати. Фото і відео eiqrtikhiqexant

ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати. Фото і відео

Водночас знайдено було й пояснювальні, які змушували командири писати "відмовників" - і ці пояснювальні проливають більше світла на причини масових відмов. Окупанти панічно бояться потужної та вражаюче точної роботи української артилерії та авіації, яку пропагандисти з МО РФ "повністю знищили" ще 24 лютого. Саме тому росіяни втікають з позицій.

Також окупанти скаржаться на величезні втрати, на те, що їхня техніка спалюється українськими воїнами разом з екіпажами, на непідготовленість до військової служби навіть серед контрактників, відсутність будь-якої підтримки від "другої армії світу" - їх не прикриває навіть своя ж артилерія.

Окрім того, росіяни пишуть про відсутність ротацій і максимальне виснаження.

Дехто заявляє, що наказ президента РФ про захист Росії готовий виконувати, однак лише на російській території.

ЗСУ знайшли на одній з позицій окупантів рапорти про відмову воювати. Фото і відео


Теги: МобілізаціяМобилизацияЗСУВСУокупантиоккупантыУкраинаВійнаВторжениеНапад Росії на УкраїнуВойна

Дата і час 25 вересня 2022 г., 13:22     Переглядів Переглядів: 2232
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.044155