АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Невідомі вербувальники: в Оренбурзькій області РФ таємно закликають злочинців на фронт

Читать на русском
Невідомі вербувальники: в Оренбурзькій області РФ таємно закликають злочинців на фронт
Невідомі вербувальники: в Оренбурзькій області РФ таємно закликають злочинців на фронт

У рамках "часткової" мобілізації в Росії продовжують вербувати ув’язнених із виправних колоній. Було відомо, що цим займався олігарх Євген Пригожин, який набирав карних злочинців у ПВК "Вагнер", проте в Оренбурзькій області було помічено невідомих вербувальників.

Про це повідомляє видання The Insider з посиланням на правозахисну організацію "Русь, що сидить".

Як повідомила оглядачам голова організації Ольга Романова, до оренбурзьких виправних колоній ІЧ-8, ІЧ-1 та в ІЧ-9 приїхали вербувальники, які шукають серед ув’язнених бажаючих вирушити на війну в Україну. Але це були не співробітники ПВК "Вагнера", а, за її словами, щось новеньке.

У спробі з’ясувати подробиці виявилося, що ІЧ-1 закрили для нібито на карантин. Джерела видання підтвердили, що колонію закрили та повісили табличку "Карантин", проте жодної постанови про введення карантину на сайті Федеральної служби виконання покарання (ФСВП) опубліковано не було.

Ситуацію з "карантином" відмовилися коментувати і співробітники ІК як особисто, так і по телефону. При цьому журналісти дізналися, що в самій медсанчастині колонії ніхто про це нічого не знає, оскільки жодної постанови про карантин не виносилося. Більше того, за словами секретаря УФСВП Оренбурзької області, жодного карантину в ІЧ-1 немає.

"Після того як я з’ясувала, що медчастину карантину не вводила, почали говорити, що там дезінфекція. Таксофони, за словами родичів ув’язнених, відключено тиждень. Нещодавно звільнені з колонії нічого про карантин або дезінфекцію не знають", - розповіла адвокат одного із ув’язнених Євгенія. Кулакова.

Також стало відомо, що адвокати намагалися потрапити в колонію з метою відвідати своїх підзахисних, які там перебувають, але співробітники ІК просто виштовхали їх за ворота. Водночас, родичі засуджених говорять про те, що колонію закрито як мінімум з 26 вересня.

Хто саме намагався вербувати карних злочинців на фронт, конкретно з’ясувати не вдалося, проте видання повідомляє, що депутати парламенту Башкирії внесли до Держдуми законопроект про відправлення засуджених на війну. При цьому засудженому може бути надано відстрочку відбування покарання, якщо він брав участь у військових діях, а час перебування на фронті зарахують у строк покарання з розрахунку один до десяти.


Теги: ФСИНРосійські найманціроссийские наемникиЧВК ВагнераЧВК ВагнерМобилизацияМобілізаціяРосіяУголовникиРоссия

Дата і час 01 жовтня 2022 г., 01:19     Переглядів Переглядів: 2106
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.113771