АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Чому Єрмак атакує друзів Президента?

Читать на русском
Чому Єрмак атакує друзів Президента?
Чому Єрмак атакує друзів Президента?

Є такий Юрій Аристов, давній друг Зеленського, риботоргівець, нині голова бюджетного комітету ВР.

Зайшов до парламенту за №42 за списком партії «Слуга народу» — найбільший імпортер риби та морепродуктів в Україну. Володимир Зеленський мав 15% у його фірмі «Зеларі Фіш»: це було відображено у декларації кандидата у Президенти. Частка Зеленського була передана Сергію Шефіру. До війни була інфойна між Аристовим та нардепом Трухіним, який хотів очолити фінансовий комітет. Трухін – зять олігарха Боголюбова та виняткова мерзота. Аристов особливо ні в чому компрометуючому не засвічений. І ось. Несподівано на квартирі Арістова «маски-шоу» від ГБР. «Економічна правда» пише: «Голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Аристов прокоментував обшуки ГБР у квартирі, яку він орендує, — за його словами, ГБР до нього особисто претензій немає.

Про це Арістів написав у Facebook.

«Сьогодні до квартири, яку я орендую, з обшуком завітали співробітники ГБР. Адресу цієї квартири внесено до декларації.

ГБР наголосили, що до мене особисто не мають жодних претензій. Про причини обшуку та деталі справи краще зможуть розповісти мої адвокати з юридичної компанії Міллер.

Те, що сьогодні сталося, ускладнює мою роботу як народного депутата, голову Комітету ВР з питань бюджету, бо слідчі забрали телефон. Але загалом ми працюємо разом, працюємо у команді президента заради перемоги!», — заявив нардеп.

У компанії «Міллер» заявили, що обшук проводили в рамках кримінальної справи, яку було порушено ще минулого року.

У «Міллер» заявили про низку порушень під час обшуку:

Слідчі не отримали ухвали суду про надання дозволу на проведення обшуку. "Підкреслимо, що до народних депутатів застосовують спеціальну процедуру - клопотання має бути узгоджене генеральним прокурором", - заявляють юристи.

Аргументація слідчих проводиться невідкладний обшук. Тому вони не мали отримувати дозволи заздалегідь. Втім, проникнення в житло без дозволу суду можливе лише у таких невідкладних випадках: порятунок життя людей та майна, безпосереднє переслідування осіб, які підозрюються у скоєнні кримінального злочину.

Юристи зазначають, що у кримінальному провадженні, відкритому 2021 року, ніякої невідкладності немає.

Вони додають, що слідчі зламали двері житла та вилучили телефон дружини, на який знімали такі дії на відео.

«Крім того, депутату не повідомили суть слідчої дії, яка продовжується, і не запропонували добровільно видати речі, які шукають. Втім, не зрозуміло, чи є у слідчих взагалі намір знайти щось конкретне і чи знають вони, що шукають», — додали в «Міллер».

У «Міллер» зазначили, що подали заяву про скоєння правоохоронцями низки злочинів:

  • порушення недоторканності житла (ст. 162 КК України)
  • перевищення влади чи службових повноважень працівником правоохоронного органу (ст. 365 КК України)
  • перешкоджання діяльності народного депутата (ст. 351 КК України).

Виглядає це цілком звичайно для України до 24 лютого 2022 року. Розбирання між політиками з використанням «хлопчиків на виклик», в даному випадку Сухачова. Але під час війни… Якось дивно. Однак наші джерела говорять про те, що нічого дивного в цьому немає. Тандем Єрмак-Татаров продовжує системно зачищати оточення Зеленського від усіх, хто може стати незалежним джерелом інформації. До речі, Аристова «топлять» не вперше. Свого часу, після скандалів із «прослуховуванням» брата Єрмака Дениса, Арістова пророкували на місце голови ВП. Проте збили дуже тупою кримінальною справою. Справа, причому, була дуже резонансною. Про вбивство Аміни Окуєвої. Звинуватили в цьому вбивстві такого собі Ігоря Редькіна, який свого часу був співвласником фірм «Голден-Фіш» та «Блек-Шрімп». Якими володів і Арістів. Арістова в такий спосіб «збили». А справа благополучно розвалилася. Редькіна протримали під вартою 12 місяців та випустили.

Чому Єрмак вирішив «збити» Арістова саме зараз? Точно не скажемо, проте апетити Єрмака-Татарова зростають стрімко і їм уже мало повної монополії на правоохоронні органи та СБУ, тепер намагаються підім’яти під себе бюджетний комітет. А може, від того ж Трухіна замовлення прийняли. Ну і, звичайно, збивають старих друзів Зеленського, як незалежні джерела інформації. До речі, кажуть, що наступними під збиття будуть брати Шефіри. Не сказати, що дуже шкода. Як кажуть, «ебала жаба гадюку», проте прагнення групи Єрмака-Татарова до повної монополії на Президента дещо насторожує. Особливо, враховуючи підозри, що нікуди не поділися, про співпрацю Татарова з російськими спецслужбами. І всю його вельми специфічну «ватно-корупційну» біографію. Успішно прикриту Венедиктовою. А з огляду на те, що Єрмак із Татаровим повністю контролюють Сухачова (ГБР), Малюка (СБУ) та МВС (не пам’ятаю вже, хто очолює) – ситуація дуже насторожує. Сподіваємося, що хоча б до Татарова колись нарешті прийде НАБУ. І, до речі, а де Баканів? Де звіт про його діяльність на посаді голови СБУ? І кримінальні справи за Наумова та компанію інших агентів РФ у лавах СБУ? Ось так просто зник і все? Війна все спише? На жаль, все буде навпаки.

Станіслав Речинський, "ОРД"


Теги: Редькин ИгорьООО Голден-ФишООО Блэк-ШримпСухачев АлексейТатаров ОлегОкуева АминаобыскиЮК МиллерГБРБоголюбов ГеннадийТрухин АлександрШефир СергейЗелари ФишСлуга НародаЕрмак АндрейЗеленскийАристов Юрий

Дата і час 14 листопада 2022 г., 13:49     Переглядів Переглядів: 4777
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062706