АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Зеленський попросив допомогу у муніципалітетів Франції

Читать на русском
Зеленський попросив допомогу у муніципалітетів Франції
Зеленський попросив допомогу у муніципалітетів Франції

Президент України Володимир Зеленський звернувся до 104-го Конгресу мерів і голів муніципалітетів Франції, на якому 22 листопада зібралися приблизно 10 тисяч місцевих обранців і 500 представників преси.

Про це повідомляє інтернет-представництво Офісу президента України.

“Окупанти залишають по собі повністю зруйновану інфраструктуру. Уявіть, як це: люди в окупації жили по півроку без звʼязку, електрики, нормального постачання води”, – додав Зеленський. Тому коли Україна звертається по допомогу в цій війні, підкреслив президент України, йдеться не просто про зіткнення держав. Йдеться про зіткнення двох протилежних ставлень до людей і до життя, двох світів.

“Коли в місто приходить Росія, там не залишається взагалі нічого від нормального життя. Росія приносить репресії та знущання, забирає в людей не лише майно… Є тисячі прикладів, зокрема, того, як російські військові розстрілювали житлові будинки чи машини на дорогах. Вони хочуть, щоб українці просто не змогли жити на цій землі”, – додав він.

Зеленський звернувся до Конгресу мерів Франції, присутніх провідних лідерів французького суспільства, сенаторів й депутатів французького парламенту Франції, особисто президента Мануеля Макрона допомогти Україні пройти цю зиму і не дати Росії перетворити холод на знаряддя терору й підкорення.

“Ми потребуємо багатьох речей – від генераторів різної потужності до “старлінків”. Для нас це не просто питання техніки. Для України це захист від терору. Я закликаю вас також бути конкретними в допомозі. І підтримати захист наших міст і громад від терору. Разом ми це точно зможемо”, – констатував президент. Нещодавно Франція та союзники заявили, що шукають шляхи політичного урегулювання війни на території України.

Однак саме українці вирішуватимуть як завершиться конфлікт. А міністр оборони Франції Себастьяна Лекорню наголосив, що Франція повинна допомагати українцям захищати кордони, інакше кажучи, свій суверенітет. Це і буде захистом європейських цінностей.


Теги: Лекорню СебастьянМакрон ЕмануельМакрон ЭммануэльФранцияОфис Президента УкраиныУкраїнаЗеленскийУкраина

Дата і час 23 листопада 2022 г., 00:07     Переглядів Переглядів: 1925
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.720773