АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Голосування щодо законопроектів з надр в Офісі президента погоджують із Шурмою

Читать на русском
Голосування щодо законопроектів з надр в Офісі президента погоджують із Шурмою
Голосування щодо законопроектів з надр в Офісі президента погоджують із Шурмою

Законопроекти щодо надр перед голосуванням у Верховній Раді проходять узгодження заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми.

Про це розповів голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради Олег Бондаренко в інтерв’ю Nadra.info , пишуть " Наші гроші ".

«Наразі всі рішення у ВР ухвалюються таким чином. Жодне рішення не піде далі, якщо немає погодження цього рішення трьома сторонами: профільним міністерством, профільним комітетом та профільним заступником голови ОПУ. Якщо таке узгодження є і є бачення, що цей законопроект може і має йти – він відбувається досить швидко».

Відповідаючи на уточнююче питання про посадову особу, яка погоджує ініціативу [щодо надрокористування] з боку ОПУ, Олег Бондаренко відповів:

«Ростислав Шурма. Він профільний заступник у всіх економічних галузях».

Зокрема, таке узгодження пройшов законопроект №4187 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами». Його Верховна Рада ухвалила у другому читанні 1 грудня 2022 року.

Ростислав Шурма контролює надра України

Цей документ зокрема передбачає, що доходи держави від користування надрами можуть бути закладені в базис економічного паспорта українця.

Щоправда, за словами Бондаренка, ідею запровадження економічного паспорта було відкладено на невизначений термін:

«Скажу відверто, що наявність різних ітерацій законопроектів щодо економічного паспорта українця – спричинила затримку з розглядом 4187. Тому що ми розуміємо, що якщо ми справді впроваджуємо повноцінний економічний паспорт, то й 4187 має це враховувати. За домовленістю з усіма ланками законодавчого процесу було вирішено поки що відкласти роботу над запровадженням економічного паспорта. Так, ідея сама по собі досить прогресивна, але вона потребує опрацювання. У мене особисто до неї було чимало зауважень щодо того, як вона має реалізуватися, чи не буде вона зайвим навантаженням на надрокористування чи бюджет? … Тому, в 4187 р. є лише згадка про те, що доходи від надрокористування можуть бути закладені в базис економічного паспорта. Але як воно відбуватиметься – вирішуватиметься іншим законом», – заявив голова екологічного комітету напередодні голосування у парламенті.

Нагадаємо, Ростислав Шурма за Януковича був членом Партії регіонів, працював директором «Запоріжсталі» Ріната Ахметова. У 2019 році балотувався до Верховної Ради під шостим номером у списку «Опозиційного блоку» разом із Євгеном Мураєвим, Олександром Вілкулом, Геннадієм Кернесом та Геннадієм Трухановим. Однак згодом порозумівся з командою Володимира Зеленського. Навесні 2021 року Ростислав Шурма увійшов до наглядової ради державного «Укроборонпрому», а незабаром став заступником Андрія Єрмака саме з питань енергетики та промисловості.

У квітні 2022 року міністром захисту довкілля та природних ресурсів був призначений Руслан Стрілець, в.о. міністра із листопада 2021 року. До переходу на роботу до міністерства у 2019 році багато років працював у Дніпрі, зокрема керував Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації за часів губернаторства Валентина Резніченка.

Помічником Олега Бондаренка після його обрання депутатом було призначено Володимира Кияшка – батька Олени Зеленської, дружини президента України Володимира Зеленського.

skelet.info


Теги: Вилкул АлександрМураев ЕвгенийЗеленская ЕленаКияшко ВладимирСтрелец РусланЗеленскийУкроборонопромЕрмак АндрейТрухановКернесЗапорожстальОПЗЖАхметов РинатПартия регионовЯнуковичОфис Президента УкраиныОфіс президента УкраїниВерховная радаЗаконопроектШурма РостиславБондаренко Олег

Дата і час 07 грудня 2022 г., 11:35     Переглядів Переглядів: 1897
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.070442